Constanta Sipos (str. Govora nr. 2, bloc 74): Pana in august 2002 am locuit in bd. Ion Mihalache nr. 42-52, bloc 35. De atunci, n-am reusit sa-mi reprimesc fondul de rulment, pe motiv ca noul locatar nu si-ar fi luat in primire locuinta. E corect si legal?
Nu, nu-i nici corect si nici legal, asociatia din care ati facut parte fiind obligata sa va returneze intreg fondul de rulment din momentul in care dv. nu mai sunteti proprietara apartamentului, din acel moment orice obligatii intrand in sarcina noului proprietar. Puteti cere sprijinul Politiei si chiar puteti deschide o actiune in justitie cu pretentii pentru dobanda aferenta blocarii banilor.
Felicia Stoica (Ploiesti, Piata Victoriei nr. 7, bloc C2): Fiul unui vecin e student la Bucuresti si vine pe acasa de vineri pana duminica seara. Pentru el chiar sa nu se poata aplica prevederile legale privind plata in cazul prezentei fie si de numai cateva zile la domiciliul inscris in actul de identitate?
Faptul ca in Bucuresti locuieste la camin poate fi invocat pentru neincluderea la intretinere in Ploiesti. Adunarea generala poate aprecia fie includerea la plata pentru numarul de zile de prezenta acasa, fie prin cumulari, adica includerea lui cu cote intregi o data la doua-trei luni.
Viorel Filip (str. George Calboreanu nr. 3, bloc 119): M-am decis sa-mi instalez o microcentrala de apartament. Romgaz imi cere insa acordul asociatiei de proprietari. Cum presedintele comitetului refuza sa-mi dea acest acord sub diferite pretexte as dori sa stiu ce as avea de facut intr-o astfel de situatie.
Cereti sprijinul adunarii generale care poate hotari acordarea avizului necesar. Daca nici in adunarea generala nu gasiti intelegere, ramane sa va adresati justitiei, a carei hotarare este obligatorie pentru asociatia de proprietari. Referatul favorabil cererii dv. al unei expertize de specialitate va poate fi proba forte atat pentru adunarea generala cat si pentru judecatorie.