UPDATE 2 iunie, 12:00 Cosmina Pop-Petruț, 12 ani, singura victimă care a supraviețuit ieri accidentului de tren din Viișoara, s-a stins din viață, fiind acum alături de surorile și fratele său care au decedat ieri.

FOTO&VIDEO/ UPDATE: Accident mortal în Bistrița, provocat de o șoferiță începătoare. Mobilizare impresionantă pentru ajutorarea familiilor

UPDATE 2 iunie, 10.00: Zeci de oameni din Bistrița s-au mobilizat după tragedia care a răpit cei patru tineri din familiile lor. Mulți localnici s-au arătat interesați să sprijine cu bani familiile, mai ales că trei dintre victime erau frați. Între timp, de ieri, locul tragediei s-a transformat în loc de pelerinaj, iar rude și prieteni de-ai fraților decedați au aprins lumânări și și-au luat rămas bun.

Șoferița, care a provocat accidentul înfiorător chiar de Ziua Copilului, s-a bazat pe faptul că șoferul unei mașini se asigurase când a traversat calea ferată. Fără experiență la volan, Lavinia Petruț Pop (foto)  a fost surprinsă de tren pe care nu l-a putut observa din cauza vegetației mari din apropierea liniilor de cale ferată, scrie Bistrițeanul.FOTO&VIDEO/ UPDATE: Accident mortal în Bistrița, provocat de o șoferiță începătoare. Mobilizare impresionantă pentru ajutorarea familiilor

Tânăra, care a avut parte e o moarte violentă, urma să împlinească 19 ani lunea aceasta. Obținuse permisul de conducere în aprilie și tot atunci părinții ei îi cumpăraseră o mașină din Germania, pe care nici nu apucase s-o înmatriculeze.

Greva din Educație: Imaginea care a devenit simbol. De ce profesorii consideră că săptămâna care vine e decisivă
Recomandări
Greva din Educație: Imaginea care a devenit simbol. De ce profesorii consideră că săptămâna care vine e decisivă

În momentul în care s-a produs accidentul, cei cinci tineri, aflați în mașină, mergeau să-și viziteze bunica în localitatea Negrilești.

Alături de Lavinia, se mai aflau în mașină sora sa, Daria, în vârstă de 14 ani, Cosmina, de 12 ani, fratele Darius  de 20 de ani și verișorul lor, Rafael Manta, un tânăr de 19 ani care tocmai terminase clasa a XII-la la Liceul Sportiv.

masina lovita de tren bistrita 5Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Singura supraviețuitoare a teribilului accident este Cosmina. Copila de 12 ani a fost transportată la o clinică din Târgu Mureș cu un elicopter SMURD. Medicii sunt însă rezervați cu privire la șansele ei de supraviețuire.

Potrivit sursei citate, cei patru mai erau așteptați acasă de cei cinci frați, cel mai mic dintre ei având puțin peste un an. Mama celor 9 copii a leșinat, după ce a aflat vestea înfiorătoare. Familia numeroasă trăia de trei ani în blocurile sociale din Viișoara. Potrivit vecinilor, părinții făceau eforturi mari să nu le lipsească nimic copiilor. Aceștia erau bine îngrijiți și nu lipseau de la școală.

REPORTAJ DIN MOLDOVA. De ce-l susține lumea din Orhei pe Ilan Șor? „Viața era mai urâtă înainte de Șor. Ăsta-i adevărul”
Recomandări
REPORTAJ DIN MOLDOVA. De ce-l susține lumea din Orhei pe Ilan Șor? „Viața era mai urâtă înainte de Șor. Ăsta-i adevărul”

Mașina distrusă în urma accidentului fusese primită de Lavinia de la părinți, care ar fi strâns cu greutate banii pentru a o cumpăra.


UPDATE 18:18: Șoferița de 18 ani, care a provocat accidentul teribil de la halta Viișoara, avea permis de conducere de doar o lună, susțin polițiștii. Nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, iar mașina, pe care o conducea a fost lovită de tren. Șoferița a murit pe loc și și-a condamnat la moarte doi frați, o fetiță de 14 ani și un băiat de 19 ani, dar și o rudă de-a acestora, în vârstă de 20 de ani, notează Agerpres.ro.

Singura supraviețuitoare a accidentului grav este o tot o soră de-a șoferiței. În stare gravă, fetița de 12 ani a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș.

Circulația feroviară în zona în care s-a produs accidentul a fost blocată aproape două ore. Trenurile au înregistrat întârzieri între 40 și 100 de minute.

Potrivit polițiștilor, accidentul a avut loc în halta Viișoara, la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată cu „Stop” și cu crucea Sfântului Andrei.

Mașina în care se aflau cele cinci persoane a fost lovită puternic de trenul Regio 14.012 care circula pe relația Bistrița — Sărmășel.

INTERVIU EXCLUSIV. Mărturie din Herson, după distrugerea barajului. „40 de oameni au urcat pe acoperiș, iar în jur pluteau cadavre. Rudele din Odesa spun că marea le-a adus canapele de la noi”
Recomandări
INTERVIU EXCLUSIV. Mărturie din Herson, după distrugerea barajului. „40 de oameni au urcat pe acoperiș, iar în jur pluteau cadavre. Rudele din Odesa spun că marea le-a adus canapele de la noi”


Patru persoane au decedat, după ce mașina în care se aflau a fost lovită din plin de un tren. În urma impactului, au murit pe loc trei persoane, inclusiv șoferița, începătoare, care săptămâna viitoare ar fi împlinit 19 ani. Alte două persoane au intrat în stop cardio-respirator. Pentru una din ele, un tânăr de 22 de ani, manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat, astfel, că bilanțul morților a urcat la patru. A cincea victimă, o tânără de 17-18 ani, a fost preluată în stare gravă de un elicopter SMURD şi va fi transportată la Centrul de traume de la Târgu Mureş, transmite Agerpres.

Potrivit persoanelor aflate la fața locului, toți cei care se aflau în mașină erau frați. La volan și în dreapta se aflau două femei, iar în spate o altă femeie și doi băieți. Potrivit Bistriteanul.ro, pasagerii locuiesc la blocurile sociale și se îndreptau spre localitatea Negrilești. Mașina este înmatriculată în Germania.