Mergi direct la conținut »
Înjurăturile de pe stadion, sursă de conflict diplomatic între Ungaria și Slovacia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Înjurăturile de pe stadion, sursă de conflict diplomatic între Ungaria și Slovacia

Înjurăturile de pe stadion, sursă de conflict diplomatic între Ungaria și Slovacia

Ambasadorul Ungariei în Slovacia a fost convocat joi la MAE slovac în urma unor evenimente survenite la partida de fotbal Ungaria-Slovacia din preliminariile Euro 2020, informează agenţia MTI, citată de Agerpres.

Ministerul de Externe de la Bratislava a protestat într-o declaraţie după ce în timpul acelei partide desfăşurate luni la Budapesta au fost scandate lozinci anti-slovace. Astfel de evenimente pot afecta relaţiile dintre cele două ţări, noteză MAE slovac, care i-a cerut ambasadorului ungar să transmită autorităţilor din ţara sa să aibă în vedere prevenirea unor cazuri similare.

În replică, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto (foto), a calificat decizia MAE slovac de a-l convoca pe ambasadorul ungar drept o reacţie ”exagerată” şi ”isterică”. ”Dacă l-aş invita pe ambasadorul slovac la Ministerul de Externe după fiecare eveniment (sportiv) la care fanii slovaci manifestă lipsă de respect faţă de unguri, faţă de atleţii unguri şi naţiunea ungară, atunci ambasadorul slovac ar fi tot timpul la minister”, a adăugat el, într-o declaraţie acordată vineri postului M1.

Szijjarto a menţionat de asemenea că a privit meciul împreună cu preşedintele parlamentului slovac, Andrej Danko, care după terminarea partidei a acordat un interviu ”onorabil” în care a lăudat cooperarea ungaro-slovacă şi atmosfera la meci. Ministrul ungar a mai spus că fair play-ul şi respectul faţă de adversar sunt importante pentru el.

Sursă foto: EPA

Close
Închide
  Close