Mergi direct la conținut »
Liderii lumii condamnă masacrul din Orlando. Membrii comunităţii gay au ieşit pe străzi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Liderii lumii condamnă masacrul din Orlando. Membrii comunităţii gay au ieşit pe străzi

Liderii lumii condamnă masacrul din Orlando. Membrii comunităţii gay au ieşit pe străzi

La Casa Albă steagurile au fost coborâte în bernă, liderii mondiali au condamnat la unison atacul terorist din Florida, unde 50 de oameni au murit în urma unui atac armat

Papa Francisc s-a declarat îngrozit de cele întâmplate, iar Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip au spus că rugăciunile lor se îndreaptă către victimele atacului.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat ”profund șocată de atacul sângeros” și a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.
Președintele rus Vladimir Putin transmite condoleanțe familiilor victimelor și califică atacul drept o ”crimă barbară”. Într-un mesaj transmis președintelui SUA, Putin a declarat că „Rusia împărtășește durerea și tristețea celor care i-au pierdut pe cei dragi” și speră ca cei răniți să se recupereze rapid.
Prim-ministrul canadian Justin Trudeau s-a declarat ”complet șocat și întristat la aflare veștii că atât de mulți oameni au fost uciși și răniți, ca rmare a unui atac în Orlando, Florida…”, adăugând că ”este îngrozitor” ca ”50 de vieți să fie curmate” în urma acestui atac ce a vizat comunitatea LGBT.

Premierul japonez Shinzo Abe a transmis un mesaj președintelui Obama, condamnând atacul din Orlando ”Sunt profund șocat și indignat (…) Japonia este alături de SUA și cetățenii americani în aceste momente dificile”, a transmis premierul. ”Terorismul este o provocare pentru valorile comune ale Japonia și SUA”, a continuat Shinzo Abe, susținând că Tokyo va contiua cooperarea cu SUA și comunitatea internațională în lupta împotriva terorismului”.

Ce medicamente esenţiale lipsesc din secţiile de terapie intensivă. Prea puţin paracetamol în 19 ţări
Recomandări

Ce medicamente esenţiale lipsesc din secţiile de terapie intensivă. Prea puţin paracetamol în 19 ţări

 

David Cameron, premierul britanic, a scris pe Twitter: „Sunt îngrozit de evenimentele din Orlando. Gândurile mele sunt alături de victime și de familile acestora”.
Președintele francez Francois Hollande a ”exprimat sprijinul Franței și al poporulu francez pentru autoritățile SUA și cetățenii săi, în timp acestei grele încercări”, într-un comunicat transmis de Palatul Elysee.
De asemenea, și premierul francez Manuel Valls și-a exprimat ”compasiunea” și ”solidaritatea” față de poporul american.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, își exprimă solidaritatea cu ”comunitarea LGBT și cu poporul american„ ”Teroarea și ura nu vor schimba cine suntem. Membrii NATO rămân uniți în fața terorismului”.
Totodată, în mai multe oraşe de pe glob, membrii comunităţii gay au ieşit pe străzi să-şi arate solidaritatea. Facebook a activat, pentru prima oară în Statele Unite, sistemul Safety Check.

Close
Închide
  Close