Mergi direct la conținut »
Indemnizație de șomaj pentru absolvenții de liceu. Cum beneficiezi de suma de 500 de lei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Indemnizație de șomaj pentru absolvenții de liceu. Cum beneficiezi de suma de 500 de lei

Indemnizație de șomaj pentru absolvenții de liceu. Cum beneficiezi de suma de 500 de lei

Absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de 6 luni, dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Indemnizația de șomaj acordată absolvenților promoției 2016 reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, adică 500 de lei lunar.

„Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională)”, spun cei de AJOFM.

Pentru a putea primi această indemnizație, absolvenții trebuie să se înregistreze la agenția de ocupare a forței de muncă din raza căreia își au domiciliul.

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la Agențiile Locale ale Agenției Județene de Muncă, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original și copie; actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie; adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale

Close
Închide
  Close