UPDATE ora 18:40: ÎMinisterul Sănătății a transmis, într-un comunicat de presă, că toți candidații au fost informați că examenul va avea loc pe 12 octombrie, iar listele cu candidații repartizați la cele două centre de examen au fost publicate pe 10 octombrie.
„Toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura în prima zi a perioadei anunțate, respectiv, 12.10.2022. Examenul a avut ca locații anunțate de desfășurare: București (Spitalul Clinic de Urgență București) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș). Listele cu candidații repartizați la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.
Ministerul Sănătății a mai precizat că președinții și membrii comisiilor de examen au fost notificați anterior și erau prezenți la cele două locații menționate.
„În bătaia de joc cu care ne-a obișnuit domnul ministru. Ne-a detașat în timpul rezidențiatului peste noapte, acum, la ora 10.45 se afișează data examenului în aceeași zi la ora 11.00, deci cu 15 minute înainte de examen se afișează data și ora examenului”, a declarat un medic, citat de EuropaFM.
Știind că în această perioadă trebuie să aibă loc examenul de specialitate, zeci de medici rezidenți s-au prezentat la centrul de examinare înainte de a anunțul oficial al Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, la București, examenul a început cu întârziere deoarece comisia a decis să aștepte trei rezidenți din Galați care nu au putut ajunge la timp din cauza anunțului târziu al ministerului.
„Examenul scris este prevăzut în prima zi a acestei perioade, perioada începe de astăzi și se derulează conform calendarului Ministerului Sănătății timp de o lună. Aproape întotdeauna, istoric vorbind, noi am dat în primele zile și candidații sunt în două centre: sunt în București și în Târgu Mureș. A fost publicat în acest moment pe site-ul Ministerului și comisia de examen, eu sunt președintele comisiei de contestații, sperăm să nu fie contestații”, a declarat, pentru EuropaFM, Diana Cimpoieșu, medic-șef la UPU Iași.
Deși medicii din unitățile de primiri urgențe lucrează în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, examenul de specialitate este organizat de Ministerul Sănătății condus de Alexandru Rafila.
Libertatea a încercat să-l contacteze pe ministrul Rafila pentru un punct de vedere.
Potrivit surselor Europa FM, este pentru a treia oară în ultimele lună când medicii din sistemul de urgență sunt puși în situații la limită din cauza Ministerului Sănătății.
Citește și: Medic primar sau medic specialist. Care e diferența și care e mai bun?
ClaraM • 12.10.2022, 17:50
Poza spune totul.. și e mereu aceeași când vorbiți despre Rafila .. sper ca o faceți dinadins.
misu50 • 12.10.2022, 15:49
"Urgentistii" sunt ai lui Arafat, cel mai bun "prieten" al psd-istului si de asta sunt evaluati si la rapiditatea cu care raspund la interventii (in cazul asta examenul...)