Pentru a merge la un astfel de centru, persoanele respective nu trebuie să folosească mijloacele de transport în comun.
„Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i-le pe cele din imediata vecinătate, dar şi posibilitatea de a accesa harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS şi DSP Bucureşti. De asemenea, DSP va emite prin e-mail si/sau sms care conţine numărul de înregistrare al cererii numele, prenumele solicitantului şi CNP-ul parţial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.
În schimb, persoane nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a se deplasa către un centru de testare vor menţiona acest lucru în formularul online sau operatorului call centre pentru a fi introduşi în lista de aşteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.
Ministerul Sănătății a precizat că persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP Bucureşti.
„Persoana va prezenta e-mail-ul /sms-ul primit de la DSP Bucureşti. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR nu se va efectua! Personalul din punctul de recoltare are obligaţia să valideze datele paşaportare cu numărul de înregistrare al cererii de testare, primit prin e-mail / sms de la DSP Bucureşti. În cazul în care datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua”, a mai transmis instituţia.
După recoltare, persoana testată va aştepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin e-mail / sms din aplicaţia CORONAFORMS.
În cazul în care rezultatul testului este POZITIV, persoana trebuie să contacteze medicul de familie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro