MENIU CAUTĂ
19 Oct. 2017 10:36

Mișcarea #MeToo | Sute de mii de bărbați au folosit hashtagul în campania privind hărțuirea sexuală

Distribuie

Mișcarea #MeToo ia pe zi ce trece tot mai multă amploare. Campania online privind hărțuirea sexuală nu este doar în atenția femeilor, ci și a bărbaților. Aproximativ 30% dintre cei care au folosit hashtagul #MeToo pe rețelele de socializare sunt bărbați, arată un studiu citat de The Telegraph.

Mișcarea #MeToo a luat naștere cu un mesaj postat de actrița Alyssa Milano pe Twitter. Persoanele hărțuite sau abuzate sexual era îndemnate să folosească acest hashtag, iar în scurt timp povești care mai de care mai terifiante au ieșit la iveală.

În ultimele zile, aproximativ un milion de persoane au folosit acest hashtag pe Twitter, iar un sondaj arată că 30% dintre acestea sunt de sex masculin.

Potrivit statisticii, India este singura țară în care bărbații au folostit acest hashtag mai des decât femeile. Mai precis, 63% dintre mesajele care conțineau #MeToo erau scrise de bărbați, iar 37% de femei.

Totodată, hashtagul #MeToo a avut un reach de 3,6 miliarde de oameni. Mulți oameni au folosit acest hashtag pentru a-și arăta sprijinul față de această campanie online.

Răspunsul bărbaților la campania #MeToo: Hashtagul #HowIWillChange

Astfel, ca răspuns la această campanie, mulți bărbați au început să folosească hashtagul #HowIWillChange. Ei au scris pe rețelele de socializare cum se vor schimba și cum vor ajuta femeile să nu se mai confrunte cu astfel de situații.

Mișcare a fost pornită de un utilizator al rețelei Twitter. „Este rândul nostru. În urma numeroaselor povești #MeToo ale femeilor abuzate, agresate și hărțuite, astăzi spunem #HowIWillChange” – (in trad. – cum voi schimba).


Citește și: Aproximativ 5.000 de pușcăriași, din cei peste 25.000, vor putea fi eliberați! Condițiile de detenție îi scot din închisori


Comentarii