Este orașul în care locuitorii stau aproape tot timpul în adăposturi subterane, aflându-se sub un atac constant al forțelor ruse, ceea ce face extrem de periculoasă întoarcerea lor la suprafață.
Echipa de televiziune, condusă de corespondentul-șef pe probleme de securitate internațională al CNN, Nick Paton Walsh, părăsea orașul Orikhiv după ce a primit un avertisment privind pericolul unor atacuri iminente.
În timp ce conduceau, o rachetă a aterizat între mașina blindată în care se afla Paton Walsh și un vehicul care mergea în spatele mașinii care îl transporta pe producătorul său.
După câteva momente tensionate, cele două grupuri au reușit să comunice prin radio și au părăsit zona în siguranță.
Cu toate acestea, evadarea din asaltul forțelor ruse nu este o realitate practică pentru mulți ucraineni. Paton Walsh și echipa lui au vizitat un adăpost subteran în care locuitorii aveau acces la singura sursă de electricitate și apă curentă din oraș.
Luptele nu ar putea decât să se intensifice în apropiere de Orikhiv, dacă Ucraina va lansa în această primăvară mult așteptata contraofensivă. Zona este un teritoriu-cheie pentru o eventuală izolare a peninsulei Crimeea – pe care Rusia a anexat-o încă din 2014 – de restul Ucrainei.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis în repetate rânduri că țara sa va recupera Crimeea.
Foto: captură video CNN / Youtube.com
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
Mazavalt • 23.04.2023, 23:20
ABia ii astept pe Ucrainieni in Crimeea. Sincer abia ii astept. Fie este Executat Putin daca nu trece la Nucleare si va veni unul capabuil sa termine ce este de terminat fie le lanseaza el. Nu exista alte variante in cazul Crimeei. Si Tampitel stie. Dar vine 2024 si scapam de el.