Mergi direct la conținut »
Încă un membru al Alianței USR-PLUS renunță la alegerile europarlamentare. De ce nu mai candidează Oana Popescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă un membru al Alianței USR-PLUS renunță la alegerile europarlamentare. De ce nu mai candidează Oana Popescu

Încă un membru al Alianței USR-PLUS renunță la alegerile europarlamentare. De ce nu mai candidează Oana Popescu

Oana Popescu și-a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, retragerea de pe lista candidaților Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare. Ea a invocat imposibilitatea de a face mai mult bine pentru oameni.

De Dragoș Tănase,

Oana Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii în Guvernul Cioloș, ocupa locul 20 pe lista candidaților Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

”Am participat la acest proces considerând că voi avea astfel ocazia să fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat că – cel puțin momentan – nu este așa. Prefer să ocup locul care consider că îmi oferă cel mai bun context să-mi folosesc la maximum capacitățile, iar acest loc rămâne, deocamdată, societatea civilă, mediul profesional de analiză, de politică internațională, de comunicare etc ”, a scris, printre altele, Oana Popescu pe Facebook.

Cu toate acestea, ea a anunțat că va sprijini în continuare formațiunea politică pe care a reprezentat-o până acum și chiar îndeamnă electoratul să voteze ca atare. Mai mult, spune și în condiții va reveni și se va implica în Alianța 2020.

„În continuare voi sprijini și voi vota Alianța 2020 și va sfătuiesc pe toți s-o faceți. Sper că PLUS și USR să fuzioneze, să crească, să devină o construcție sustenabilă, pentru ca politica românească are nevoie de asanare și de schimbare de paradigmă. Voi continua să încerc să construiesc un mediu politic care, în alt moment, să îmi ofere contextul propice de a face tot ce știu mai bine în serviciul public, iar atunci voi reveni și mă voi implica din nou”, a afirmat Oana Popescu.

Astfel, ea se alătură altor nume sonore care au părăsit partidul lui Dacian Cioloș în ultimele luni, amintește G4media.ro.

  • Marți, 9 aprilie, Valeriu Nicolae, și el fost secretar de stat la Muncă în cabinetul Cioloș, și-a anunțat demisia din partidul PLUS. Oana Popescu a precizat, în mesajul său de pe rețeaua de socializare, că decizia sa de a renunța nu are legătură cu plecarea colegului său.
  • În 22 martie, Mirabela Amarandei, unul dintre coordonatorii PLUS pe zona Moldovei, a demisionat din partid, spunând că vrea să se dedice domeniului educaţiei. Mirabela Amarandei e director de orientare strategică şi politici publice în Universitatea Bucureşti.
  • La finalul lunii ianuarie, profesorul universitar Valentin Naumescu de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj își anunțase tot pe Facebook demisia din partidul PLUS, acuzându-l pe Dacian Cioloș că ia decizii discreționare, că e lipsit de transparență și își promovează prietenii. Naumescu a fost al treilea membru PLUS plecat în aceeași zi, după demisiile forțate ale lui Avram Fițiu și George Gima.
De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Oana Popescu a fost secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul Muncii în guvernul Cioloș. Anterior, a fost consilier de politică externă al Președintelui Senatului, Director de Programe al Institutului Aspen România și Senior Editor al editiei românești a prestigioasei publicații internationale Foreign Policy (FP) România.

La începutul carierei sale a fost jurnalist de politică externă și europeană și a lucrat din Afganistan, Kosovo sau Orientul Mijlociu, până în SUA și Bruxelles, unde a acoperit aderarea României la UE și NATO, conform prezentării de pe site-ul Alianței 2020.

Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă apare la dezbaterea organizată marţi
Recomandări

Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă apare la dezbaterea organizată marţi

Alianţa USR-PLUS a depus la BEC 500.000 de semnături, pentru alegerile europarlamentare. Dacian Cioloş: „Propunem românilor o adevărată alternativă politică”

FOTO – Facebook.com


Citește și… Alianța 2020 USR PLUS acuză o operațiune de distrugere și vandalizare a corturilor sale electorale (VIDEO)

VIDEO / Interviu cu Traian Băsescu, despre alegerile europarlamentare, politicieni și justiție: „La Guvernul Dăncilă e neputință intelectuală, miniștrii au un IQ sub media populației”


 

Close
Închide
  Close