Mergi direct la conținut »
Marian Oprişan a cerut excluderea lui Robert Negoiţă din partid, pentru criticile aduse PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Marian Oprişan a cerut excluderea lui Robert Negoiţă din partid, pentru criticile aduse PSD

Marian Oprişan a cerut excluderea lui Robert Negoiţă din partid, pentru criticile aduse PSD

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan a cerut, duminică, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, sancţionarea primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru criticile pe care le aduce partidului. Negoiţă a cerut ca propunerea să se supună la vot, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

De Valentina Postelnicu,

Marian Oprişan a mai spus, în şedinţa conducerii PSD, că Negoiţă nu ar mai trebui să fie liderul Asociaţiei Municipiilor.

Atitudinea lui Oprişan a venit în urma poziţiei AMR, condusă de Robert Negoiţă, faţă de proiectul de buget pe 2019. De altfel, conducerea AMR a mers la Palatul Victoria, miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a discuta cu premierul despre alocările bugetare pentru administraţiile locale.

Nu este primul lider PSD care critică atitudinea Asociaţiei Municipiilor din România.

Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a transmis că ”Asociația Municipiilor din România (AMR) ar trebui dizolvată de către o instanță judecătorească deoarece urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit, comportându-se ca un partid politic”.  Mai mult, în opinia sa ”AMR a devenit pepinieră de PDL-iști care adoptă discursul baronilor locali din Ardeal – Hava, Falcă și Bolojan – care nu au fost în stare să-și folosească excedentul ani la rând pentru investiții”.

”AMR se comportă ca un partid politic, cu agendă proprie, care urmărește dezvoltarea unei autonomii politice locale, nu a celei administrative și financiare. Din cauza AMR au apărut alianțe ale Vestului și Estului, au apărut gale în care baronii locali se premiază între ei, au apărut practici ilegale de aplicare a legislației europene a achizițiilor sau a serviciilor publice. AMR se comportă ca un guvern paralel și toată lumea s-a ferit să spună asta, deși toată lumea din administrația centrală știe că AMR e stat în stat. Primarii PDL-iști fac scandal din cauză că nu mai pot merge la Ministerul Finanțelor și să bată cu pumnul în masă, să spună cum și câți bani se dau, așa cum făceau pe vremea lui Băsescu-Boc” a transmis Dîrzu prin intermediul unui comunicat de presă.

FOTO: Vlad Chirea

Citeşte şi: Un cântăreț român este victima unui furt bizar! Hoții l-au lăsat fără plăcuțele de înmatriculare, dar ce au făcut după este de neînțeles pentru polițiști

Close
Închide
  Close