SPAIN – Farmers have had enough, they are now removing the police from their protests, by force!
— Persephone (@persephvoice) February 8, 2024
Its time for the government to listen to the people. 🔥💥🔥
pic.twitter.com/g7Mnb1utIq
Protestele, care au început spontan marți, după ce s-au răspândit din alte țări ale blocului comunitar, sunt susținute de cele trei asociații principale de fermieri din țară.
Spain – Undeterred by the horrific police brutality in Malaga last night, this division of the farmer army are now heading towards Barcelona 🇪🇸👨🌾 pic.twitter.com/765l5nKYza
— 🇬🇧RonEnglish🇬🇧🏴 (@RonEng1ish) February 8, 2024
În orașul Vitoria, din nordul țării, clopote de vaci aduse de protestatari au răsunat în fața parlamentului regional basc, în timp ce forțele de ordine păzeau clădirea.
Itxaso Olza, crescător de oi în vârstă de 37 de ani, a declarat: „Toată lumea face profit; intermediarii, sectorul serviciilor… dar sectorul primar, cel care produce, pierde”.
HONK! HONK!
— The Vigilant Fox 🦊 (@VigilantFox) February 7, 2024
Nearly 2,000 Spanish farmers with tractors from all over Catalonia are converging on Barcelona to protest against crippling globalist policies.
According to a report from Allianz Trade, farmers in Europe experienced a 12% reduction in income from 2022 to 2023. The… pic.twitter.com/olGYqSfJVG
Zeci de tractoare au înconjurat parlamentul regional din Barcelona, după ce șoferii lor și-au petrecut noaptea în centrul orașului.
Farmers gather in Barcelona's city center to voice their concerns. Witness the peaceful protest pic.twitter.com/6UC59o1uHm
— Tom PESSO (@TomPesso) February 8, 2024
SPAIN.
— Petronilla Husbands (@PetronillaHusb1) February 8, 2024
BARCELONA.
FARMERS PROTEST.
Intelsky. pic.twitter.com/W75sO4p088
Traficul a fost perturbat în orașele mai mici din întreaga țară, inclusiv în Avila (centrul țării) și în orașul sudic Antequera.
Fermierii spanioli s-au alăturat astfel colegilor lor din Germania, Franța, Italia și Belgia, unde protestele au devenit uneori violente.
Fermierii din întreaga UE susțin că normele de protecție a mediului îi fac mai puțin competitivi decât fermierii din alte regiuni. De asemenea, ei spun că sunt sufocați de taxe și de birocrație.
Cantitățile mari de importuri din Ucraina, pentru care UE a renunțat la cote și taxe vamale după declanșarea invaziei ruse, precum și reluarea negocierilor pentru încheierea unui acord comercial între UE și blocul sud-american Mercosur au alimentat nemulțumirea cu privire la concurența neloială.
Ministerul spaniol de Interne a anunțat că poliția a reținut 12 persoane în timpul protestelor de miercuri, care au inclus blocarea mai multor centre mari de distribuție a mărfurilor. Guvernul și asociațiile de comercianți cu amănuntul nu se așteaptă la o penurie iminentă de alimente.
Spanish farmers block the border between France and Spain, in protest against globalist Net Zero/Agenda 2030 policies that are decimating their industry (which nobody voted for or consented to).#NoFarmersNoFoodpic.twitter.com/FzOQVLOjVF
— Wide Awake Media (@wideawake_media) February 7, 2024
Federația de transport FENADISMER a afirmat că blocajele instituite de fermierii furioși au afectat peste 80.000 de camioane.
SPAIN – NOW: farmers in Spain dont seem to agree with the EU either, as almost ALL motorways are blocked tonight.
— Persephone (@persephvoice) February 6, 2024
The entire EU project depends on the ‘little people complying.
And when they dont comply, their diktats will fall apart 🔥🔥🔥
pic.twitter.com/EX0uevPLCd
Începând de marți, fermierii spanioli au blocat autostrăzile și porturile din Malaga și Castellon și bulevardele din Barcelona și din alte părți ale țării.
🚜🇪🇸🚜🇪🇸🚜🇪🇸
— PeterSweden (@PeterSweden7) February 7, 2024
Massive farmers protest in Spain protesting against Agenda 2030.pic.twitter.com/824m7V4ipU
Protestele au determinat guvernul să distribuie subvenții suplimentare în valoare de 269 milioane de euro (290 milioane de dolari) pentru încă 140.000 de fermieri.
Tot din cauza protestelor, Comisia Europeană a fost forţată să dea înapoi cu privire la interzicerea pesticidelor, șefa Executivului comunitar, Ursula von der Leyen, anunţând marţi o retragerea a planului vizând reducerea la jumătate a utilizării de pesticide.
Orezul din care se face paella ar putea „dispărea”, avertizează fermierii spanioli supărați pe normele UE
Un soi de orez spaniol care în mod tradiţional este utilizat pentru a găti paella este ameninţat de o ciupercă, după ce Uniunea Europeană a interzis un pesticid pe care fermierii spanioli se bazau, acesta fiind un alt exemplu al modului în care normele comunitare de mediu îi nemulţumeşte pe fermieri, mai scrie joi Reuters, potrivit Agerpres.
Trei producători de orez din regiunea Valencia spun că recolta lor de „orez bomba”, un soi cultivat aproape în exclusivitate în Spania, a fost la jumătate în 2023 faţă de media din ultimii 10 ani, din cauza ciupercii Pyricularia care afectează culturile de orez.
„Este foarte posibil” ca orezul bomba să dispară, spune Miguel Minguet, fermier din Valencia. „Recolta noastră va fi pierdută din cauza reglementărilor”, avertizează fermierul.
În paralel, mari exportatori de orez precum Brazilia, India şi Cambodgia utilizează la scară largă pesticide pentru a-şi proteja culturile.
În 2018, UE a încetat să mai autorizeze un pesticid denumit triciclazol după ce a decis că este dăunător pentru sănătatea umană. Fermierii susţin că s-au bazat timp de 40 de ani pe acest pesticid pentru a combate un parazit care afectează culturile de orez.
Ceea ce îi nemulţumeşte în mod special pe fermieri este că UE aprobă în continuare importurile de orez care au mici urme de fungicid.
„Există un set de reguli pentru Europa şi altul pentru ceea ce este produs în afară”, spune Emilio Gonzalez, profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cordoba.
Reducerea producţiei de orez bomba a condus la dublarea preţurilor în ultimii trei ani, astfel încât la retaileri precum Carrefour sau Ahorramas un kilogram de orez bomba se vinde pentru mai mult de cinci euro. Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Spania, Mercadona, a confirmat că în ultimele luni au existat unele probleme în aprovizionarea cu acest tip de orez, dar susţine că livrările îşi revin gradual în aproape toate magazinele din Spania.
Citiți și:
Foto: Profimedia Images
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
DoarDiviziaB • 16.02.2024, 11:58
eu nu inteleg pe producatori sub nici o forma. toti se plang insa niciunul nu face nimic. sa-si deschida magazine regionale pentru public. sa vanda la cat vor ei si sa iasa in profit. s-ar putea sa nu iasa si atunci sa nu mai comenteze ca toti ies mai putin ei. nu au habar ce inseamna sa vinzi dar se supara cand alti au habar. dupa ce termina de vandut sa tina magazinul deschis peste an si sa plateasca angajatii. ei ce vor? ma indoiesc ca ies in pierdere daca mai presteaza aceasta activitate.