MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 11:45

(P) Revelion cu iz oriental în orașul aflat pe două continente, Istanbul

Distribuie

Una dintre cele mai mari metropole ale lumii, întinsă atât pe teritoriul Europei, cât și pe cel al Asiei, Istanbul care își poartă cu cinste cultura și istoria oferind turiștilor numeroase atracții perfecte de explorat chiar și cu ocazia Anului Nou. Dacă orașul turcesc este plin de viață pe toată perioada sezonului turistic, cu siguranță că te vei bucura de un bonus cu această sărbătoare, iar fiecare restaurant, hotel și local face toate eforturile ca trecerea la noul an să fie unică și specială.

Pornește într-un circuit fascinant în Istanbul prin cel mai interesant program de Revelion oferit de Europa Travel, care îți va descoperi cele mai importante atracții turistice din orașul aflat pe două continente, precum și experiențe de neuitat, croaziere pe strâmtoarea Bosfor sau Marea Marmara până la Insula Prințului.

Metropolă cu mare însemnătate istorică

Oraș fondat în perioada neolitică, astăzi Istanbul este un oraș modern ce rămâne legat de patrimoniul său istoric prin moscheile sale deosebite, prin basilici, catedrale și bazaruri vechi. Cele patru mari atracții ale orașului, pe care niciun vizitator nu trebuie să le rateze de la prima vizită sunt biserica bizantină Aya Sofya, fostul palat al sultanilor, Palatul Topkapi, Moscheea Albastră și Marele Bazar, însă vei găsi și numeroase alte atracții turistice, situate în principal în vecinătatea vechiului cartier al orașului Sultanahmet, cum sunt Hipodromul și Basilica Cisterna.

O atracție spectaculoasă a orașului turcesc este și Palatul Dolmabahce, considerat a fi un adevărat Versailles al Istanbulului, care este fosta reședință a liderului suprem Mustafa Ataturk. Simbol al opulenței și al extravaganței, acest palat imens reprezintă unul dintre cele mai grandioase palate imperiale otomane, specific sultanilor. Grădinile frumos ornamentate cu fântâni și paturi de flori completează perfect decorul somptuos pe care îl emană interiorul strălucitor.

Experiențe de neuitat în Istanbul

Europa Travel îți propune să te bucuri de o croazieră memorabilă pe Marea Marmara spre Insula Prințului, pentru a admira pe îndelete atât malul european, cât și pe cel asiatic al Istanbulului. Pe insulă, o adevărată încântare va fi plimbarea cu trăsura pe străduțele înguste, pe care sunt împrăștiate peste tot tarabe cu fructe și pește proaspăt.

O altă croazieră spectaculoasă este și aceea pe strâmtoarea Bosfor, care separă Marea Neagră de Marea Marmara, de unde te poți bucura de o priveliște diferită asupra celor mai importante atracții din Istanbul, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce sau Turnul Galatei. Pe acesta din urmă, turnul înalt de 60 metri, atracție emblematică a orașului, îl poți descoperi mai îndeaproape și la pas, în Cartierul Taksim, o zonă plină de viață a orașului.

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Circuite Revelion 2019

Circuit Revelion Istanbul – Tarif: 249 Euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, tur de oras cu ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii