Mergi direct la conținut »
Parlamentarii vor să se sărbătorească și Ziua Prefectului. Proiectul de lege, depus la Senat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Parlamentarii vor să se sărbătorească și Ziua Prefectului. Proiectul de lege, depus la Senat

Parlamentarii vor să se sărbătorească și Ziua Prefectului. Proiectul de lege, depus la Senat

Parlamentarii vor să se sărbătorească și Ziua Prefectului. Potrivit proiectului de lege, depus la Senat, Ziua Instituției Prefectului ar urma să aibă loc în data de 2 aprilie, prilej cu care autoritățile locale pot organiza activități, iar Televiziunea Publică și Radioul Public vor include în programele lor emisiuni legate de această ocazie. 

De Valentina Postelnicu,

Proiectul de lege este semnat de senatorii Dogariu Eugen (PSD) Ilea Vasile (PSD), Halici Nicuşor (PSD), Lungu Tudoriţa ( deputat PNL) Mohaci Mihai (deputat PSD), Paraschiv Rodica (deputat PSD) Petcu Toma-Florin (deputat ALDE), Simion Lucian-Eduard (deputat PSD) și Sitterli Ovidiu-Ioan (deputat PSD).

Ziua Instituției Prefectului ar urma să fie sărbătorită, în fiecare an, în data de 2 aprilie, prilej cu care autoritățile administrației publice locale și centrale pot organiza manifestări cu caracter cultural-științific, dedicate recunoașterii ”rolului și meritelor instituției Prefectului la dezvoltarea țării noastre, din punct de vedere economic, social și cultural”.

Citește și: Peste 50 de zile naționale, în calendarul românilor: Ziua Fericirii, Ziua Bibliotecarului, Ziua etniei rome și a Consultantului Fiscal, printre sărbători

Autoritățile publice centrale și locale pot sprijini logistic și material organizarea și desfășurarea programelor și manifestărilor legate de Ziua Prefectului.

De asemenea, Televiziunea publică și Radioul Public vor include în programele lor emisiuni cu această tematică, se mai arată în proiectul de lege depus în Parlament.

”În România, noțiunea de ”prefect” o întâlnim în Muntenia și Moldova, încă înainte de Unirea Principatelor (1859). chiar dacă cei care o reprezentau purtau denumirea ”ispravnici de județe” sau ispravnici administratori”, spun parlamentarii care au inițiat propunerea legislativă.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Aleșii mai afirmă că ”de-a lungul timpului, instituției prefectului i s-a acordat o importanță deosebită de către domnitorii, regii sau guvernele ce s-au succedat la conducerea țării, conferindu-i puteri diferite, de la un rol cu competențe restrânse la cel de șef al județului”.

”Este indiscultabil faptul că, prin competență, cinste și corectitudine, prefecții României, specialiști în diferite domenii, au contribuit la ridicarea țării noastre, din punct de vedere economic, cultural și social”, mai spun parlamentarii.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Senat, primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaților.

Pe parcursul anului, românii sărbătoresc mai multe zile, fie ele naționale sau internaționale. În total, în țara noastră se sărbătoresc peste 50 de zile de sărbătoare, care nu au statut de zile nelucrătoare.


Proiectul Teatru Grivița 53, premiat la cea mai importantă competiție de arhitectură și design sustenabil din lume


 

Close
Închide
  Close