Potrivit poliției, răpirea a avut loc în districtul Vaishali din Bihar, unde Kumar era profesor nou instalat la școala Utkramit Madhya Vidyalaya din Patepur.
Familia lui Kumar a dat vina pe un bărbat pe nume Rajesh Rai. Ei au acuzat familia lui Rai că l-a luat cu forța pe Kumar și l-a căsătorit cu fiica lui, Chandni.
Kumar, care a refuzat să accepte căsătoria, a fost supus violenței fizice, însă amenințat cu arma.
Salvat de poliție
Kumar a fost salvat de poliție, după ce bunicul său a depus o plângere la secția de poliție din Patepur. Pe baza plângerii și după ce membrii familiei victimei au blocat autostrada de stat Mahua Tajpur, poliția a percheziționat joi casa lui Rajesh Rai și l-a salvat pe profesor.
FLASH: In a recent case from Patepur, Vaishali district, Bihar, Gautam Kumar Rai, recently appointed through BPSC, was allegedly kidnapped from Repura village school in Vaishali.
— The New Indian (@TheNewIndian_in) December 1, 2023
A „Pakrauwa gang” forcibly married him to Chandni Kumari after abducting at gunpoint. The incident… pic.twitter.com/DTyGzHfuAZ
Cel mai probabil, Înalta Curte din Patna va declara căsătoria ilegală.
Practica răpirii mirelui, în care bărbații necăsătoriți sunt forțați să se căsătorească, se numește în cultura locală „Pakadwa Vivah”.
În „Pakadwa Vivah”, nici consimțământul băiatului, nici al fetei nu este luat pentru căsătorie. Bărbații sunt luați ostatici prin răpire sau constrângere și apoi căsătoriți cu o fată, conform obiceiurilor și tradițiilor.
Se spune că în anii ’80, acest tip de căsătorie, în care nu conta voința mirilor, se desfășura foarte frecvent. La un moment dat, în evidențele poliției au fost înregistrate 2000-3000 de astfel de cazuri pe an, potrivit Economic Times.
Potrivit vârstnicilor, principalul motiv pentru aceste căsătorii a fost că oamenii nu puteau să-și căsătorească fiicele din cauza incapacității lor de a plăti zestre.
Anterior, „căsătoriile Pakadwa” erau organizate ca o inițiativă socială, dar, după ce s-au implicat bande criminale, oamenii au început să-și căsătorească fiicele cu bărbați răpiți cu ajutorul infractorilor.
Kumari Shalini, profesor de psihologie, consideră că acest tip de căsătorie este rezultatul ideologiei feudale: „Prin căsătoria fetei, sunt eliberați de povară,. Totuși, acum, aceste practici sunt în scădere.
durban22 • 06.12.2023, 10:01
In INDIA ,inca se mai practica aceste obiceiuri vechi, si barbare in diferite zone ale tarii !!.