Mergi direct la conținut »
Reacții internaționale după atacul armat de la Strasbourg
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacții internaționale după atacul armat de la Strasbourg

Reacții internaționale după atacul armat de la Strasbourg

Imediat după atacul armat de la târgul de Crăciun din Strasbourg, personalitățile politice din toată Europa au transmis mesaje prin care condamnă atacul și își exprimă solidaritatea față de Franța.

Premierul belgian, Charles Michel a scris pe Twitter un mesaj în care a catalogat atacul de la Strasbourg un act de lașitate. „Tot sprijinul meu pentru prietenii noștri francezi care au fost loviți din nou de groază și lașitate. Gândurile mele pentru victime și pentru cei apropiați”, a fost mesajul lui Michel.

Jens Soltenberg, secretarul general al NATO, a transmis și el pe Twitter un mesaj. „Condamn cu tărie atacul fără sens din Strasbourg. Gândurile mele sunt alături de familiile și prietenii celor uciși și cu toți cei răniți. Suntem alături de Franța în apărarea valorilor și a societăților noastre deschise”.

Printre primii lideri mondiali care a transmis un mesaj după atacul de la Strasbourg a fost prim-ministrul britanic Theresa May. Ea s-a declarat şocată de atacul armat comis marţi seara în Strasbourg şi şi-a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

„Şocată şi întristată de îngrozitorul atac din Strasbourg. Gândurile mele sunt cu toţi cei afectaţi şi cu poporul francez”, a scris Theresa May pe Twitter.

Jean Clude-Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a condamnat atacul armat de la Strasbourg spunând că gândurile sale sunt îndreptate către victime.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

„Strasbourg este un oraş care este prin excelenţă un simbol al păcii şi democraţiei europene”, a scris Juncker pe Twitter în cursul nopții de marți spre miercuri. „Valori pe care le vom apăra întotdeauna”.

Atentat la Strasbourg. Trei persoane au murit și alte 13 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi. Este vorba despre Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.


Citește și: Cine este atacatorul din Strasbourg. Un localnic de 29 de ani cunoscut de autorități pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul


 

Close
Închide
  Close