Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, judetul Teleorman
Rulouri cu sunca
Ingrediente: doua felii sunca , un cartof taiat cuburi, doua linguri zarzavat fiert si taiat in cuburi, o lingurita mazare verde fiarta, doua linguri sos alb, doua frunze salata verde, un ou fiert tare, masline.
Preparare: sosul se prepara din doua lingurite unt, doua lingurite faina si 4 linguri lapte, care se fierb. Se amesteca zarzavatul, cartoful si mazarea cu sosul. Salata obtinuta se asaza pe feliile de sunca, iar acestea se ruleaza. Rulourile se pun pe un pat de frunze de salata verde si felii de ou fiert.
Ton cu salata verde si fasole boabe
Ingrediente: doua conserve ton, un pahar suc de rosii, hrean, o telina, usturoi, sare, piper, o conserva cu ciuperci, 250 g fasole boabe fiarta, doua oua fierte.
Preparare: frunzele de salata tocate se asaza pe platou, apoi se intind: un strat de fasole, unul de ciuperci, unul de telina si unul de ton. Sucul de rosii amestecat cu hrean, usturoi, sare si piper se toarna peste. Se orneaza cu felii de ou fiert.
Tort de morcovi
Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g zahar, 500 g nuci macinate, 10 oua, 4 lingurite zeamil, 4 linguri rom sau coniac, zeama de la 1/2 lamaie.
Preparare: se amesteca morcovii rasi cu zaharul, se adauga zeama de lamaie, galbenusurile, nucile, romul si zeamilul. Se bate cu telul. Se adauga albusurile spuma. Se coace la foc potrivit, intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se adauga orice fel de crema sau numai frisca.