MENIU CAUTĂ
25 Apr. 2018 19:55

NASA susține că planeta Uranus miroase a ouă stricate

Distribuie

NASA susține că planeta Uranus miroase a ouă stricate. Cercetătorii americani își bazează declarația pe analizarea substanțelor gazoase găsite în compoziția norilor care formează planeta aflată la 2,9 miliarde de kilometri de soare, citează Agerpres un comunicat al agenţiei spaţiale americane.

Până de curând oamenii de știință nu știau din ce sunt compuși norii planetei Uranus, dar acum s-a confirmat faptul că una dintre substanțele găsite aici este hidrogenul sulfurat, un gaz cu un miros puternic pe care cei mai mulţi oameni îl evită, a precizat NASA.

O echipă internaţională de cercetători a ajuns la această concluzie după ce a folosit un spectrometru pentru a diseca lumina în infraroşu de pe Uranus captată de telescopul Gemini North de pe insula Mauna Kea, din Hawaii.

Oamenii de ştiinţă au avut mari suspiciuni privind existenţa pe Uranus a hidrogenului sulfurat dar nu puteau fi siguri.

NASA a precizat că oamenii nu trebuie să fie prea preocupaţi de faptul că mirosul de hidrogen sulfurat i-ar putea copleşi, întrucât dacă se vor apropia vreodată suficient de Uranus sufocarea şi expunerea la frig îşi vor face efectul cu mult înaintea mirosului în atmosfera cu o temperatură de minus 200 de grade Celsius.


Citește și: Ce va mânca Kim Jong-un la sumitul intercorean. Coreea de Sud a anunțat meniul servit de cei doi lideri la dineul oficial


 

Loading...
Comentarii