De Mihai Niculescu,

UPDATE – 19 iulie, 17.50: Taurul agresiv, care a terorizat sătenii din satul Topana, judeţul Olt, şi a rănit un bărbat, a fost vândut astăzi de stăpân, unor samsari care l-au dus la un abator, unde a fost sacrificat, transmite Mediafax.

„Acest animal era la noi în comună de cinci ani, dar în ultimul timp, nu ştiu din ce cauze devenise agresiv. După ce l-a atacat pe localnicul de 68 de ani care a ajuns în stare gravă la spital, taurul a fost sacrificat. A fost vândut de stăpân unor samsari, care au venit şi l-au legat cu frânghiile chiar în curtea lui şi s-au ocupat să îl ducă la abator, să îl taie. Localnicii au scăpat astfel de teama acestui animal care le şi distrugea culturile de pe câmp. Era singurul mod prin care puteam preveni alte evenimente de acest fel”.

Primarul comunei Topana, Gheorghe Barbu

Bărbatul rănit miercuri seara de taurul agresiv este în continuare internat la Chirurgie, la Spitalul de Urgenţă Slatina, starea sa fiind stabilă.

Bărbatul de 68 de ani a fost atacat de taur miercuri seara și ajuns grav rănit la spital. Potrivit localnicilor, animalul terorizează comunitatea de mai multe luni, proprietarul refuză să-l ţină închis, iar poliţia şi primăria spun că nu pot să intervină, potrivit realitateadeolt.net.

„Pacientul, în vârstă de 68 de ani, a fost policontuzionat, prezentând fractură de madibulă, mai multe facturi costale, fracturi de coloană vertebrală L2 şi L4, plagă contuzionată la membrul superior drept. Nu s-a intervenit chirurgical, dar este sub supraveghere pe Secţia Chirurgie Generală”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Radu Ene.

Taurul a distrus culturile mai multor localnici, până să facă miercuri prima victimă. Oamenii se tem însă să mai iasă pe uliță.

„Vecina, săraca, a chemat şi primăria pentru i-a distrus porumbii. A venit şi poliţia, s-a sunat la 112, dar nimic. Alţi vecini au ajuns la disperare. Pe proprietar nu-l interesează, nici nu-l leagă nici nu-l ia. A terorizat toată comuna Topana: o ia prin livezi, prin grădinile oamenilor. Sunt trei luni de când îl ţine liber. Am o nepoată de cinci ani pe care o s-o aducă în vacanţă, sunt şi oameni bătrâni. Animalul are în jur de 700 de kilograme şi ne e frică efectiv”, mărturiseşte o femeie din Topana.

Polițiștii l-au amendat pe proprietar și atât.

„De fiecare dată când politiştii au fost sesizaţi cu privire la respectivul animal, aspectele sesizate au fost verificate, iar acolo unde acestea s-au confirmat proprietarul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61 din 1991”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Primarul comunei Topana, Gheorghe Barbu, se declară depășit de situație.

„Bineînţeles că s-au plâns oamenii pentru că le-a distrus culturile, că-i aleargă, dar până ieri nu s-a întâmplat niciun incident. Doar ieri a fost rănit un bărbat. I-am spus de nenumărate ori, i-am pus în vedere, poliţia i-a dat amendă de trei ori, dar n-ai cu cine să vorbeşti. Omul ăsta e mai rău decât animalul. Taurul este neînregistrat, necrotaliat, este liber şi nu poate nimeni să pună mâna pe el. Am fost şi astăzi n-am avut ce să-i facem. Nu găsim metode: am sunat la DSV şi au spus că ei nu se bagă, la ISU nu există competenţe. Nimeni nu face nimic. N-am decât mâine să mergem la domnul prefect să ne îndrume. Trebuie făcut ceva pentru că practic avem de a face cu un animal sălbatic”, a spus edilul.

FOTO – Antena 3

Citeşte şi:

Patru tineri, care ar fi furat 32 de maşini în Spania, prinşi la Balş

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO
GSP.RO

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO

Florin Busuioc explică de ce și-a părăsit primul copil. 'Visul meu se împiedica de...'
Unica.ro

Florin Busuioc explică de ce și-a părăsit primul copil. 'Visul meu se împiedica de...'

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!
Viva.ro

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!