Mergi direct la conținut »
Tot mai multe zboruri înregistrează întârzieri pe aeroporturile din România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tot mai multe zboruri înregistrează întârzieri pe aeroporturile din România

Tot mai multe zboruri înregistrează întârzieri pe aeroporturile din România

În ultimii patru ani, numărul zborurilor care au înregistrat întârzieri pe aeroporturile din România a crescut cu aproape 70%, rezultă dintr-o analiză realizată de AirHelp, cea mai mare companie la nivel mondial specializată în drepturile pasagerilor.

În perioada ianuarie-martie 2019, numărul zborurilor anulate sau întârziate a crescut la peste 3.000, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015.

În 2019, pasagerii a peste 210 zboruri au circulat cu zboruri care au fost fie anulate, fie au ajuns la destinaţie cu o întârziere mai mare de trei ore, fără a avea situaţii de excepţie, precum condiţii meteo nefavorabile, incidente cu drone sau păsări. În aceeași perioadă din 2015, doar 120 de zboruri au fost în această situaţie, în România.

Astfel, numărul pasagerilor afectaţi în primele trei luni depăşeşte 20.300 în trimestrul I din 2019, raportat la 10.600 de pasageri, în perioada similară din 2015, anunță AirHelp.

De asemenea, rata punctualităţii curselor a scăzut de la 78,5% la 71,7%, în perioada analizată.

Din studiu rezultă că anul acesta cea mai aglomerată zi pe aeroporturile din România a fost în ianuarie, în timp ce în perioada anterioară aceasta era consemnată la finalul lunii martie.

„Anulările şi întârzierile în România au devenit mai frecvente în ultimii cinci ani. Pentru 2020 ne aşteptăm ca numărul pasagerilor afectaţi să crească. Această situaţie este urmare a faptului, printre altele, că operatorii aerieni duc o luptă, la nivel internaţional, pe vânzarea a cât mai multor locuri în avion. Spre exemplu, sunt companii aeriene care intră pe rute pe care nu le pot deservi din cauza flotei limitate şi a personalului redus. Am observat în 2018 o creştere a numărului de greve ale personalului navigant, lucru nu atât de des întâlnit în trecut”, a afirmat Mara Koziarz, purtător de cuvânt al AirHelp.

Close
Închide
  Close