Site-ul și propune să ne ducă ”Pe urmele lui Moș Crăciun”, conține jocuri și locuri de explorat în satul lui Moș Crăciun, cum ar fi aeroportul de la Polul Nord, atelierul de jucării al Moșului, dansuri, cartea cu tradiții și locurile în care renii se antrenează pentru e noaptea cea mare, din Ajunul Crăciunului. În plus, pe site există şi cu un calendar şi o numărătoare a secundelor care se scurg până la plecarea lui Moş Crăciun pentru a-şi distribui darurile
Traseul lui Moș Crăciun în google.com/santatracker
Click pe fotografia de mai jos pentru a merge în satul lui Moș Crăciun:
Mai mult pentru Ajun, în partea de jos a site-ului, Google ne invită să urmărim traseul lui Moș Crăciun, pentru a vedea, în timp real unde se află Moșul și prin câte țări mai are de trecut până să poposească și în România.
La rândul său, Microsoft a făcut echipă cu Centrul apărării aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD), care supraveghează atacurile potenţiale venind din cer şi ocean, pentru a-l depista pe Moş Crăciun.
NORAD a început să se intereseze de Moş Crăciun în 1955, când o reclamă a dat din eroare un număr de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Moş. Un colonel de serviciu a răspuns copiilor pentru a nu-i decepţiona şi aceasta a devenit de atunci o tradiţie.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, NORAD şi Microsoft au mai lansat şi un site internet, noradsanta.org, cu jocuri şi video, așa cum au făcut și cei de la Google.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!