Maria Bălan, din comuna Dolheşti, se ocupă de 14 ani de creşterea copiilor abandonaţi de părinţii biologici. În casa familiei Bălan locuiesc acum două perechi de fraţi: doi luaţi de la Spitalul de Pediatrie în 2004, şi alţi trei luaţi dintr-un centru de plasament în 2017. Asta, deşi, pentru a-şi lua de la stat salariul de asistent, poate creşte şi unul singur.
Soţii Bălan au şi patru copii biologici, ai lor, scrie Ziarul de Iași, care îşi iubesc frăţiorii de acasă fără nicio rezervă.
„Când au venit copiii mei din Franţa şi Germania, le-au adus de toate. Tot ei m-au ajutat în septembrie să încep şcoala cu cinci elevi odată. Că e greu… Am primit, sigur, şi bani de la Protecţia Copilului, dar după ce s-a deschis şcoala“.
Chiar dacă minorii pe care îi are în grijă nu vor mai beneficia, la un moment dat, de ajutorul statului, ea nu intenţionează să-i lase de izbelişte pe cei cinci copii, pe care îi consideră ca şi ai ei:
„Nu-i vom lăsa pe drumuri, indiferent de situaţie. O să-i ajutăm să iasă la un serviciu, să-şi facă un viitor“.
Un alt asistent social demn de aplauzele tuturpr este Adriana Simu, nominalizată la Gala Excelenței, care are 31 de ani și a plecat din Târgu Jiu să-și îndeplinească visul în capitala Banatului. De doi ani este asistent social la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara și spune că a văzut adevărate minuni. Recunoaște că este deosebit de greu în România, dar nu ar vrea să plece niciodată din țară: „Dacă plecăm toți, cine mai rămâne aici”.
Citește și: Simularea Evaluării Naționale se desfășoară normal în București și în majoritatea școlilor din țară. MEN, despre boicotare: Pot fi acțiuni spontane
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro