Mergi direct la conținut »
Alegeri parlamentare 2016. Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot. A ținut buletinul de vot în dinți și l-a introdus în urnă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Alegeri parlamentare 2016. Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot. A ținut buletinul de vot în dinți și l-a introdus în urnă

Alegeri parlamentare 2016. Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot. A ținut buletinul de vot în dinți și l-a introdus în urnă

Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot. Este demonstrația de civism pe care a oferit-o Paul Danciu, în ziua alegerilor parlamentare. Greu încercat de soartă, bărbatul a mers la urne pentru a-și exercita dreptul democratic. Extrem de ambițios, n-a vrut să fie ajutat. A ținut buletinul de vot în dinții și apoi l-a introdus în urnă.

De Florin Mitu,

Pentru Paul Danciu, un tânăr de 33 de ani din Buzău, exercitarea dreptului la vot înseamnă un întreg și de provocări. Deși a rămas fără ambele mâini, și-a dorit mult să voteze, așa cum o fac ceilalți alegători. Nu a acceptat ajutorul decât atunci când a trebuit să se îmbrace.

„În fiecare dimineaţă îl ajut să se îmbrace, pentru că îi este foarte greu. Acest băiat este un exemplu pentru toţi tinerii care dezarmează în faţa greutăţilor vieţii. Unii ajung să o ia razna din nimic, pe când Paul demonstrează zilnic cât de puternic este”, a mărturisit Adriana Jura, prietena lui Paul.

Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot

Paul și prietena sa, Adriana, în drum spre secția de votare

Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot. Nu a vrut să fie ajutat

Dorința de a ajunge la urne a fost atât de mare încât a luptat cu propria infirmitate. Paul a mers la secția de votare din Mărăcineni, cea mai apropiată de casa lui, și a cerut să-și exprime votul singur, fără a apela la un însoțitor.

Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot

Paul semnează lista permanentă cu alegători din secția de votare

„Astăzi am vrut să merg şi eu la vot chiar dacă ştiu că lumea o să râdă de mine. Sper ca la votul din 2016 cineva să-şi facă milă şi de mine ca să-mi cumpăr proteze pentru mâini, dar sunt foarte scumpe – peste 35.000 de euro. Vreau ca data viitoare să pot vota şi eu ca un om normal”, ne-a declarat Paul Danciu.

Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot

Paul ține în dinți buletinul de vot pe care-l introduce în urnă

Paul Danciu are 33 de ani și nu renunță să spere, deși soarta l-a lovit atât de dur încât pe mulți oameni i-ar putea dărăma. La vârsta de 12 ani a rămas fără ambele mâini, în urma unui accident care l-a lăsat infirm pe viață.

Nu s-a putut bucura nici de sprijinul părinților pentru că amândoi s-au stins într-un accident de tren.

Fire de luptător, Paul a învăţat să folosească telefonul și calculatorul cu ajutorul picioarelor şi cu gura. Deşi tânărul fără mâini se află în grija unei verişoare, cunoscuții mai spun că cel mai nepreţuit ajutor pentru Paul ar fi nişte proteze speciale care i-ar asigura independenţa.

 
 
Close
Close
Închide