“10 motive pe ștampilă pentru Dăncilă” este intitulat editorialul pe care jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a publicat ieri seară pe republica.ro.

La punctul 1, jurnalistul spune că ”dănci”, numele fostului premier și candidat la Președinție provine din expresia romă ”den ci”.

PSD Sibiu zice să nu-i votăm pe Iohannis și Barna, că nu au nume românești, ei au nume nemțesc și unguresc. Are dreptate PSD. S-o votăm pe rromânca Dăncilă, care are un frumos nume rrom: dănci înseamnă copil de țigan sau lăutar țigan, provenind din expresia rromă den ci, «dă-mi ceva!». Eventual, un vot.

Cristian Tudor Popescu, pe Republica.ro:

Replica jurnalistului a venit după ce PSD Sibiu a postat pe pagina de facebook un mesaj în care îi critică pe Iohannis, Barna și Orban că ”au nume de străini” și că ”nu simt românește”.

Într-o opinie publicată astăzi pe adevărul.ro, intitulată “Despre responsabilitatea socială a unui formator de opinie. Cazul becisnicului xenofob CTP”, activistul social Ciprian Necula îl acuză pe Cristian Tudor Popescu de xenofobie și pretinde “să-și ceară scuze romilor, dar şi majoritarilor, pentru derapajele sale rasiste”.

Un cunoscut activist îl acuză pe Cristian Tudor Popescu de rasism: ”Să-și ceară scuze romilor, dar și majoritarilor, pentru derapajele sale”
Ciprian Necula

Nu este pentru prima dată când CTP dă cu bâta-i în balta noastră mioritică; o face sistematic, din asta se hrăneşte. Şi, totuşi, când vine vorba de invective aduse unei minorităţi naţionale vulnerabilă la rasism, doar pentru că are ambâţ să dea de pământ cu Dăncilă, nu poate să treacă nesancţionat într-un stat European.

Ciprian Necula, pe Adevărul:

Și tot el continuă: “CTP a vrut să amendeze mesajul xenofob al PSD-ului cu alt mesaj şi mai dihai xenofob. PSD Sibiu a neglijat să spună că toţi miniştrii din cabinetul Orban au nume de «ţigani», aşa că CTP s-a gândit să le pună la colţ rasismul, xenofobia şi stupiditatea, producând idea – la fel de xenofobă, rasistă şi stupidă – că Dăncilă ar fi purtătoare de nume «ţigănesc»”.

Citeşte şi:

Gestul impresionant al unui copil de 9 ani pentru învățătoarea sa: ”Cred că profesorii nu sunt plătiți suficient pentru ceea ce fac”

Statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex! Îndemnat să mintă, el a refuzat

Toate investițiile pierdute de România în ultimii ani. De ce ne-au ”sărit” Mercedes, Audi, Volkswagen, Mitsubishi și Bosch

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Cum a ajuns să arate ACUM Irinel Columbeanu! S-a filmat singur și... VIDEO
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum a ajuns să arate ACUM Irinel Columbeanu! S-a filmat singur și... VIDEO
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează