Mergi direct la conținut »
Un italian care era într-o grupare mafiotă a fost prins la Oradea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un italian care era într-o grupare mafiotă a fost prins la Oradea

Un italian care era într-o grupare mafiotă a fost prins la Oradea

Un italian care era într-o grupare mafiotă a fost prins la Oradea. El era căutat pentru implicare într-un grup de tip mafiot care se ocupă şi de trafic de stupefiante şi vătămare corporală gravă în scop de intimidare. Bărbatul a fost identificat în Oradea la câteva ore după ce oamenii legii din oraș au primit informația că era căutat de autoritățile din Peninsulă.

De Remus Vlad,

Salvatore Aprigliano, de 35 de ani, a fost descoperit de polițiștii Compartimentului Urmăriri din Poliția Bihor într-un apartament din Oradea, unde locuia în chirie alături de alți conaționali. El era vizat într-o anchetă a carabinierilor italieni, care au declanșat luni o acțiune împotriva unei grupări din localitatea Roccabernarda, denumită „‘Ndrangheta”.

De fapt, este este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia. Ndrangheta a devenit cel mai puternic sindicat al criminalității din Italia la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Deși în mod obișnuit pusă în conexiune cu mafia siciliană, ‘Ndrangheta operează independent de acestea, deși există un contact între cele două, datorită proximității geografice și culturii împărtășite între Calabria şi Sicilia. 

Investigaţia a început acum patru ani

Denumită Trigarium, acțiunea a pornit de la o crimă și o tentativă de omor petrecute acum patru ani. Membrii grupării care acționa în orașul italian sunt acuzați de o serie de infracțiuni de tip mafiot – de la crime, transport de arme și furt până la abuz în serviciu și ucidere a animalelor.

Carabinierii au povestit că infractorii au ajuns să ucidă animalele localnicilor ori culturile acestora, creând altfel o stare de frică cu scopul de a controla puținele resurse economice ale zonei.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Italianul Salvatore Aprigliano a fost arestat

În urma descinderilor au fost reținute 11 persoane, iar bărbatul prins la Oradea a fost dat în urmãrire internațională. Salvatore Aprigliano a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele sãu o ordonanțã de reținere pentru 24 de ore.

Aflat în arestul Poliției Bihor, italianul a fost prezentat în fața unui complet al Curții de Apel Oradea, pentru confirmarea mandatului european de arestare.” (…) dispune faţă de persoana solicitată APRIGLIANO SALVATORE,, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, luarea măsurii arestării provizorii pe o durată de 15 zile începând cu data de 31 iulie 2018 până la data de 14 august 2018, inclusiv”, a decis instanţa în urmă cu puţin timp.

De-a lungul timpului, mai mulţi mafioţi italieni au fost prinşi pe teritoriul României, aici unde au căutat să se ascundă şi să scape de justiţia din „Peninsulă”.

Close
Închide
  Close