MENIU CAUTĂ
14 Dec. 2017 11:09

Un maghiar a luat brandul Arsenie Boca. Comercianții de la Mănăstirea Prislop, amenințați cu plângeri penale

Distribuie

Drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii duhovnicului Arsenie Boca au fost luate de un maghiar.

Veste tristă pentru toți comercianții de suveniruri cu părintele Arsenie Boca. Un maghiar a luat brandul Arsenie Boca, potrivit adevarul.ro. Comercianții care vând suveniruri cu Arsenie Boca, la mormântul căruia vin la Mănăstirea Prislop mii de oameni anual, au primit notificări din partea unei case de avocatură, în numele unei companii din Marea Britanie, prin care sunt atenționați că nu mai dreptul de a vinde obiecte inscripționate cu numele și imaginea duhovnicului.

Comercianții sunt amenințați cu plângeri penale și cu chemarea în instanță.

Andor Şandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii' Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

Compania din Marea Britanie menţionează că atât numele Boca Părintele şi Arsenie, cât şi imaginea acestuia sunt înregistrate la nivel european, iar toate produsele şi bunurile ce poartă denumirea sau imaginea lui Arsenie Boca, care intră pe teritorul României sunt contrafăcute, neexistând vreo autorizare sau licenţiere de către deţinătorul de drept al mărcilor înregistrate.


Citește și: FOTO | Sute de oameni la Palatul Regal, în prima seară de pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii