„Eu am încercat să calmez pe toată lumea pentru că mi-am investit aici toți banii strânși în 20 de ani, am lucrat 17 ani în asigurări și aproape patru ani în bancă. Cred că e un curent anti-PSD, anti-control. Nu s-a întâmplat doar la mine. Au fost acum două săptămâni și la Arenele Romane, la fel a fost un control de la OPC și la fel s-a întâmplat și acolo”, a afirmat Cătălin Ciripan.

Întrebat de la ce a pornit conflictul, Ciripan a explicat că de la un client care vine la acea terasă de 20 de ani, care avea „o stare de euforie mai dezvoltată” și care a intervenit după ce a auzit discuția dintre el și colega șefului OPC Constanța, Horia Constantinescu.

„A auzit discuția pe care am avut-o cu colega domnului Constantinescu, o discutie normală, după ce a făcut controlul și, auzind că ea vrea să mă închidă pentru că nu am plasă de muște la intrarea de la bucătărie, domnul respectiv s-a sesizat. Nea Dan, așa îl cunoaște toată lumea, a început să înjure, într-adevăr, a zis :”… PSD, lua-v-ar …. De două ori l-am calmat, a treia oară s-a aplecat pe masă, într-adevăr a atins-o pe colega lui, dar nu s-a dus să dea în ea, era într-o stare de … și de acolo a început tot spectacolul”, a povestit administratorul firmei.

El a mai spus că atunci inspectoarea venită în control l-a chemat pe șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, iar acesta a venit și a parcat mașina direct la intrarea în terasă „parcă ziceai că vine antitero”.

„L-am rugat frumos să dea mașina mai jos și a zis că cine sunt eu și că nu-l mai interesează”, a spus Ciripan.

Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect
Recomandări
Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect

În replică, Horia Constantinescu, aflat alături de el în timp ce dădea declarații presei, a spus că patronul terasei minte, precizând că a pus mașina pe dreapta, unde erau și celelalte mașini parcate.

„Ați găsit până acum scuza că un bărbat poate fi atins de o femeie în stare euforică, fiind vorba despre o autoritate de control. E normal să ajung intempestiv acolo”, a replicat șeful CJPC Constanța.

Cei doi au avut schimbul de replici în fața jurnaliștilor, patronul precizând că nu are nimic personal cu nimeni, că are doar o afacere și că dorește să-și continue activitatea, dacă este posibil.

Întrebat dacă clientul respectiv a agresat-o pe inspectoare, patronul a spus că el nu a văzut faza și că era la trei metri distanță, cu spatele.

La întrebarea de ce nu a intervenit, în calitate de patron al localului, când a văzut că scandalul ia amploare, patronul terasei a spus că el nu este organ de poliție ca să asigure protecția cuiva.

„În momentul în care am văzut, am intervenit”, a spus Ciripan.

Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL
Recomandări
Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL

Întrebat de Constantinescu de ce nu a apelat la firma de pază cu care patronul spune că are contract, acesta a răspuns: „Păi nu am apelat pentru că dumneavoastră ați sunat la 112 ( …). Nu sunt la interogatoriu cu dumneavoastră. A fost un incident în care s-a consumat și alcool, asta e clar. Eu nu am fost cand a venit doamna inspector. Dânsa a fost și anul trecut în control, nu i-am interzis nimic, atunci nu s-a întâmplat nimic. Evenimentele s-au desfășurat într-un timp foarte scurt, între timp a venit și Poliția, cinci sau șase polițiști, inclusiv doi jandarmi. La ce să mai apelez firma de pază dacă a venit Poliția?”

Întrebat cine l-a strâns de gât și cine i-a spart dintele comisarului șef, patronul a răspuns: „Eu nu știu de niciun dinte spart, am aflat din presă, unde scrie inclusviv că prietena mea l-a bătut. Păi prietena mea are 1.55 și 40 de kilograme! Ca să lămurim și asta!”

„M-am prezentat conform invitației, dânsul (n. red. – Horia Constantinescu) poate să dispună ce măsuri dorește, m-a amenințat că îmi dă 30.000 de lei amendă și mă închide. Nu s-a obstrucționat niciun control. Patru – cinci colegi au intrat în bucătărie și au filmat tot. Într-adevăr, dânsul (n.red. – Constantinescu) a intrat în conflict cu un angajat, eu din nou nu eram acolo, efectiv s-au luat de gât, din nou eu am intervenit. Altfel vă omorați acolo, eu am intervenit (n. red. – replică adresată șefului CJPC). Vă omorați împreună, că v-ați luat de gât, l-ați mușcat de mână. Omul e la IML să-și scoată certificat. …. Râdeți, că asta se întâmplă în țara asta… Poveste de clasa întâi. Cine e mai puternic, cine e mai orgolios”, a conchis Ciripan Cătălin, administratorul firmei.

Ce spune celălalt asociat al fimei implicate în scandal

Pe de altă parte, Alexandra Dragomir, celălalt asociat al firmei, a declarat pentru Libertatea că inspectoarea de la Protecția Consumatorului a găsit, în urma controlului, doar un punct de rugină pe frigider.

Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

„Era o discuție amicală. Se așează la masă (n.r. –  inspectoarea), deschide registrul pentru a completa rezultatul controlului și începe să dea telefoane, după care îi spune administratorului: Nu înțelegeți! Trebuie să vă închid acum!”, a explicat Dragomir, care a precizat că angajații au fost avertizați în legătură cu controlul respectiv încă din cursul acelei dimineți și că au aranjat în bucătărie ca totul să fie în regulă.

Sursa citată a spus că inspectoarea și-a chemat șeful, iar Horia Constantinescu a sosit în zece minute și a început să se certe cu un client care era sub influența alcoolului.

Dragomir a susținut că șeful OPC Constanța l-a provocat pe clientul respectiv, iar acesta s-a enervat și a început să arunce cu pahare. Potrivit acesteia, între timp, au venit și alți clienți de pe plajă urlând și ei, iar totul a degenerat. Până la sosirea Poliției, Constantinescu a intrat în bucătărie cu administratorul localului și cu un angajat care filma cu telefonul.

“În momentul în care Horia Constantinescu a văzut că este filmat, i-a smuls telefonul din mâna angajatului, încercând să șteargă înregistrarea, deși era live pe Facebook. În momentul în care angajatul a pus mâna să ia telefonul, Horia Constantinescu l-a mușcat de mână și i-a băgat mâna în piept”, a susținut Dragomir.

Aceasta a mai spus că șeful OPC l-ar fi îmbrâncit și pe administrator, iar ulterior în local a început un scandal general între șeful OPC și clienții localului.

Șeful OPC susține că el este victima: „Să ridice amprenta dentară de la IML”

De cealaltă parte, șeful OPC, Horia Constantinescu, susține, într-o declarație pentru Libertatea, că de fapt el a fost cel agresat: „Am fost strangulat pe la spate într-un mod mișelesc, sărind peste faptul că reprezint o autoritate de control, de unul dintre angajații localului. Proprietarul mă ținea de mâini, ceilalți mi-au scos telefonul. A fost o busculadă întreagă”.

Alexandra Dragomir a mai susținut că angajatul care ar fi fost mușcat de mână de către șeful OPC a obținut certificat medico-legal și a depus plângere penală la Poliție pentru tâlhărie, în condițiile în care Constantinescu i-ar fi luat telefonul sub pretextul că aparatul constituie probă.

Acuzația că l-ar fi mușcat de mâini pe angajatul respectiv este respinsă vehement de către Constantinescu: „Să meargă la IML și să ridice amprenta pentru că există o amprentă dentară, conform urmelor lăsate pe mână, și să fie comparată cu a mea. Resping această minciună vehement. Nu aveam cum să-l mușc. Eram strangulat cu capul pe spate, ținut de unul dintre colegii dânșilor. Era imposibil să mușc. Mâna se afla sub gât și abia mai puteam să respir”.

Asociata firmei din Neptun implicată în scandalul monstru a mai spus că Horia Constantinescu a depus plângere pentru agresiune și a înaintat propunerea de închidere a locației și amendarea acesteia cu 30.000 de lei pentru obstrucționarea controlului.

Referitor la controlul inspectorilor pentru protecția consumatorului, Dragomir a spus că în această săptămână au mai fost controale ale Direcției Sanitar- Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ale ANAF, instituții care “nu au constatat niciun fel de neregulă, dovedit cu proces-verbal”.

La rândul său, Horia Constantinescu a spus că toate părțile implicate în conflict au dat declarații la Poliție și că s-a declanșat urmărirea penală pentru ultraj. Totodată, șeful OPC a afirmat că săptămâna viitoare va primi certificatul medico-legal săptămâna viitoare.

„La momentul în care am pătruns în blocul-alimentar, am fost atacat de angajați. Colega mea a fost bruscată în prezența administratorului de o persoană care s-a prezentat a fi nașii sau afinii acestuia”, a mai spus șeful OPC Constanța.

Horia Constantinescu a declarat că în taverna respectivă au fost constatate numeroase deficiențe: condiții de depozitare precare, cu rafturi ruginite, ouă neigienizate în direct contact cu alimente deja feliate, cum ar fi mezelurile, lipsa plaselor de insecte, un bloc alimentar mult subdimensionat.

Horia Constantinescu a negat afirmațiile că în prezent ar avea afaceri în Constanța și Costinești, precizând că a deținut doar un local în stațiunea Neptun care s-a închis în urmă cu doi ani și jumătate și spunând că nu are localuri în portul Constanța.

„Eu, care operam o discotecă în urmă cu doi ani, închisă astăzi, mă simțeam în stare de concurență cu o cocioabă de pe malul mării? Nu, e distanță mare”, a declarat Horia Constantinescu.

El a confirmat că Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, este finul său.

„Am operat plaja din Costinești, astăzi administrată de cu totul altă persoană, care îmi este fin. Nu are nicio legătură. Eu sunt funcționar public din aprilie anul trecut. Nu anul trecut am operat, ci acum doi ani, ultimul an 2016. Din 26 aprilie 2017 sunt comisar și nu mai am dreptul prin lege să administrez nicio firmă”, a conchis Constantinescu.


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
FANATIK.RO
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Libertateapentrufemei.ro
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
FANATIK.RO
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Știrileprotv.ro
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
Unica.ro
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
Observatornews.ro
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
RECOMANDĂRI