Povestea incredibilă a femeii pe care, și acum, o cuprinde oroarea cu tentaculele ei de gheață atunci când groaznicele-i amintirile reînvie a început într-o seară lăsată amanet trecutului, în dormitorul pe care îl împărțea cu iubitul ei. Individul abia ieșise din pușcărie, iar ea, la ceva mai mult de 21 de ani, nimerise în anturajul lui la recomandarea unei amice. Atunci, într-o joacă periculoasă, a simțit gustul ”ierbii” și, pe când trupul și mintea îi erau deja amorțite de vălătucii de fum înțesați de stupefiant, Gina s-a trezit și cu un ac în venă. Prima doză de heroină din viața ei îi invada ființa și îi otrăvea viitorul. A fost începutul sfârșitului pentru fata care avea să se stingă pe picioare, puțin câte puțin, sub atacurile animalice ale celui care, chipurile, îi jurase iubire.

”El fusese coleg de celulă cu iubitul prietenei mele. Am vorbit cu el ceva vreme la telefon, din închisoare. A fost ca o glumă. M-am dus la el la vizită și apoi, când a ieșit, am ieșit de câteva ori la cafea. Ceva mai târziu ne-am mutat împreună la el. Acolo se vindea heroină, se făcea prostituție, se aduceau lucruri furate, dar eu nu am știut. Acum știu că am greșit…Mama nu l-a vrut de la început, mi-a zis să stau departe de el, dar eu nu am ascultat…Abia murise tata și eram distrusă. Eram într-o stare…”, pășește Gina printre amintiri.

Partenerul de viață i-a zdrobit glezna cu barosul. A fost nevoie de patru operații de reconstrucție a oaselor

Ce s-a întâmplat din acel moment depășește însă orice închipuire. Dintr-o fată cu o viață liniștită în care singurele drumuri erau cele făcute între serviciu și casă, Gina – salariată a unei bănci -,  a ajuns nu numai sclava drogurilor de care, de la o zi la alta, avea din ce în ce mai multă nevoie, ci și un om terorizat pe care moartea îl pândea la fiecare pas. Chipul bărbatului în care văzuse doar iubire s-a schimonosit, ca într-un vis urât, ca într-o oglindă mincinoasă, și infernul și-a deschis larg porțile și a înghițit-o fără putința de a se putea salva.

Un coșmar în care Gina a rămas prizonieră timp de mai bine de un an și jumătate. Optsprezece luni scurse cât o viață de om în care femeia terorizată  a fost amenințată cu moartea, maltratată, bătută de câteva ori pe zi cu pumnii și cu picioarele, tăiată cu briceagul pe față și chiar lovită cu barbarie cu barosul. A rămas fără splină, fără dinții din gură și cu oasele zdrobite…

”Mă bătea până lua ceva (n.r. drog). Chiar și de câteva ori pe zi., Apoi se liniștea. O dată, când nu a găsit drog, a venit în cameră, eu eram întinsă pe pat. M-a lovit de câteva ori cu un baros peste piciorul drept. Mi-a rupt oasele și m-a aruncat în stradă. A fost nevoie de patru operații ca medicii să-mi repare cât de cât oasele”, spune Gina, parcă și acum îngrozită de atacul barbar căruia i-a căzut victimă.

Gravidă în șase luni, a fost bătută până a intrat în comă. Gina refuzase să se prostitueze pentru droguri

Faptul că Gina îmbrăcase haina hoțului disperat aproape că nici nu mai conta. Drogul îi luase atât de tare mințile încât, la îndemnul iubitului ei transformat în fiară și în furnizor de stupefiante, fura din casa mamei sale tot ce îi pica în mână. Bani, aur, argint, covoare, televizoare, combine, haine sau chiar și mici obiecte de mobilier. Totul pentru drog. Totul pentru a rămâne în viață încă o zi. Pentru a nu fi călcată în picioare de bărbatul de care nu mai putea să fugă cu niciun chip. Ajunsese să se injecteze chiar și de patru ori pe zi, de fapt să fie drogată de iubitul ei care era ”responsabil” cu prepararea și administrarea intravenoasă a heroinei.

”Furam orice, dar numai din casă de la mama. Trebuia să fac rost de bani de droguri pentru că altfel mă omora. Intra în sevraj și mă bătea până lua ceva (n.r drog) ca să-i treacă răul (n.r. sevrajul). O dată, m-a bătut atât de tare încât m-am trezit din pumnii și picioarele lui direct la spital. Eram gravidă în luna a șasea, cu el, dar nu i-a păsat. M-a lovit numai în burtă și apoi m-a aruncat în stradă, în fața porții. A vrut să mă scoată la produs, așa, cu burta la gură, pentru bani de droguri. Eu nu am acceptat și a fost la un pas să mă omoare. Și pe mine și pe copilul din burtă …”, rememorează femeia cumplitele momente care i-au marcat existența.

Un an și jumătate, Gina a învățat să trăiască în teroare, precum un ostatic

Din jocul mortal în care rămăsese captivă – în care miza era chiar viața sa și a băiețelului ei folosit ca monedă de schimb -, Gina a reușit să iasă vie doar cu ajutorul fratelui ei, fost luptător în legiunea străină. Omul, cu suficientă experiență militară acumulată în misiuni extrem de riscante,  ar fi putut să-l anihileze ușor pe cel care îi maltrata sora, însă povestea dramatică i-a ajuns târziu la urechi. A fost suficientă o singură intervenție în casa groazei a unor ”mascați” – cum numește Gina trupa de salvatori -, pentru ca ea să fie din nou liberă. Băieții buni au smuls-o din mâinile bestiei care i-a mutilat și trupul, și sufletul. Au scos-o din universul obscur limitat nu numai de amenințările zilnice cu moartea ce-i vizau și copilașul abia născut, ci și de gratiile prinse la fereastra camerei în care învățase să trăiască în teroare, precum un ostatic.

Gina s-a gândit chiar să-și schimbe fizionomia, precum un martor protejat

Calvarul prin care Gina a trecut a înspăimântat-o atât de tare încât i-a trecut prin minte chiar să-și facă o operație estetică de schimbare a fizionomiei. Speră totuși  că timpul destul de lung scurs de la ”evadarea” sa, în care nu s-a mai văzut cu fostul ei iubit, să-și fi lăsat amprenta peste chipul și peste fizicul ei pentru a nu fi recunoscută.

 ”M-a sunat o dată dintr-o pușcărie, nu apucasem să schimb numărul. Apoi, de frică, l-am schimbat imediat. M-a amenințat că mă omoară și pe mine, și pe copil. Am cerut sprijin poliției, iar în baza declarațiilor mele, i-au amânat liberarea. Acum are interdicție, să nu se apropie de mine nici măcar la zece metri…Am auzit că e în Germania, la un ”Puf” (n.r. bordel) cu o fată pe care o droghează și care practică prostituția pentru el.

Normal că îmi este teamă. Eu nu mai calc în zona în care stă el. De frică să nu ne omoare, am vândut casa și ne-am mutat. De atunci, nu mai pun piciorul acolo, la el în cartier. M-am gândit chiar să-mi schimb și fizionomia…”, spune, printre suspine, Gina, o femeie care, sub impulsul iluziilor inimii, a fost la un pas să plătească cu viața.  

Gina e de patru ani în tratament la un centru antidrog

De patru ani, femeia se află sub tratament cu metadonă  la ”Pericle” –  Centrul de Prevenire și Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 5 al Agenției Naționale Antidrog. Ca Gina, mai sunt sub observație alți 76 de toxicomani care, la intervale bine stabilite de timp gândite de specialiști, vin să-și ia tratamentul menit să-i scape de dependența de stupefiante. Și de traumele care-i macină…

Povestea Ginei este una dintre, probabil, miile de drame trăite de femei care au încăput pe mâinile unor toxicomani sau ale unor proxeneți, ale unor traficanți de carne vie care le obligă să-și vândă trupurile.


Citeşte şi:

UPDATE. Clădire cu români, incendiată intenționat în Germania. Șapte persoane sunt în stare gravă

Cine este noua cucerire a lui Zenga, după divorțul de Raluca. Este tot româncă, cu 30 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
Cine este noua cucerire a lui Zenga, după divorțul de Raluca. Este tot româncă, cu 30 de ani mai tânără
BREAKING: Iubita lui Reghecampf, atac dur la Anamaria Prodan. Corina s-a săturat și a făcut pasul necesar. Avem toate detaliile
Playtech.ro
BREAKING: Iubita lui Reghecampf, atac dur la Anamaria Prodan. Corina s-a săturat și a făcut pasul necesar. Avem toate detaliile
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID la 1 milion de locuitori. Au crucificat poporul ăsta!
Observatornews.ro
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID la 1 milion de locuitori. Au crucificat poporul ăsta!
Horoscop 28 octombrie 2021. Leii au idei bune, le pun în practică fără rețineri, și totuși ceva pare să lipsească
HOROSCOP
Horoscop 28 octombrie 2021. Leii au idei bune, le pun în practică fără rețineri, și totuși ceva pare să lipsească
Mirel Joacă-Bine a fost ucis în Italia în timpul unui jaf, însă este în viață și trăiește în Suedia. Declarația șocantă a românului
Știrileprotv.ro
Mirel Joacă-Bine a fost ucis în Italia în timpul unui jaf, însă este în viață și trăiește în Suedia. Declarația șocantă a românului
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Cum să o obții un ten strălucitor în doar 2 minute
PUBLICITATE
Cum să o obții un ten strălucitor în doar 2 minute