11 Mai. 2017 22:15

Pasajul Domneşti, gata în doi ani! Asta promite CNAIR, după ce a semnat contractul pentru construcția acestuia

Distribuie

Pasajul Domneşti, gata în doi ani! Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a fost semnat contractul pentru construcţia pasajului Domneşti.

De asemenea, a fost înaintată către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), spre validare şi urmează să fie postată pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) documentaţia privind proiectarea şi execuţia pasajului Mogoşoaia.

CNAIR a semnat cu Asocierea Straco – Grup – Comnord – Specialist Consulting contractul pentru construcția pasajului Domnești, în sumă de 91,552 milioane lei, fără TVA, termenul de finalizare fiind 2019, potrivit unui comunicat remis, miercuri, Agerpres.

Proiectarea și execuția pasajului suprateran pe DJ 602, Centura București – Domnești va dura trei luni, iar construcția propriu-zisă a acestuia va fi de 24 de luni. Garanția de bună execuție a acestui pasaj va fi de 24 de luni

Configurat sub formă de sens giratoriu, pasajul va fi construit la intersecția dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ602 și Centura București și are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

„Se estimează că ordinul de începere al lucrărilor pentru acest pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va fi emis în toamna acestui an”, menționează CNAIR.

Conform comunicatului, lucrările de artă prevăzute în proiect sunt grupate în trei mari categorii: pasaj suprateran peste Centura rutieră a municipiului București și CF pe strada Prelungirea Ghencea și DJ 602; pasaje pe șoseaua de centură pe bretele de urcare/coborâre la intersecția giratorie denivelată; intersecție giratorie denivelată propriu-zisă.

„Prin realizarea acestei lucrări se urmărește: sporirea capacității de circulație, prin mărirea fluenței traficului, decongestionarea traficului din intersecția dintre Centura București și DJ 602, fluidizarea circulației pe șoseaua de centură (legătura mai rapidă între autostrada A1 și autostrada A2, luându-se în considerare și lucrările de extindere la 4 benzi de circulație a șoselei de centura), mărirea confortului participanților la trafic, mărirea siguranței circulației, reducerea numărului de accidente, îmbunătățirea mediului înconjurător din localități prin reducerea noxelor și a poluării sonore”, se precizează în comunicat.

Sunt prevăzute și două drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte și de alta a rampei dinspre București a pasajului de pe Prelungirea Ghencea — DJ 602 și altul la rampa dinspre Domnești. Accesul în aceste două drumuri se face pe baza unor intersecții giratorii amplasate la baza rampelor.

În vederea traversării pietonale a căii ferate s-au prevăzut de o parte și de alta a șoselei de centură două scări metalice identice, cu o înălțime totală de 10 metri. Poziționarea acestor scări este sub pasajul de pe Prelungirea Ghencea și DJ 602, iar la partea superioară sunt amplasate în consolă, facilitând astfel accesul pietonilor în trotuarul prevăzut pe pasaj.

Loading...
Comentarii