Ce bătaie şi-a luat Preda!

ARTICOL POSTAT DE: Dan Băcan

POSTAT: 23 March 2009, Ora 00:00

Libertatea vă prezintă in premieră inregistrarea bătăii de la Mall Plaza.Agenţii de pază de la BGS l-au snopit in bătaie pe Eugen Preda. Cel puţin aşa reiese din singura înregistrare video de la mall-ul din Militari - unde pe 21 februarie a avut loc conflictul dintre fraţii Preda şi BGS - pe care anchetatorii au reuşit s-o recupereze, deşi în centrul comercial există zeci de camere de supraveghere. Înregistrarea video aflată în posesia reporterilor Libert

Publicitate

Libertatea vă prezintă in premieră inregistrarea bătăii de la Mall Plaza.

Agenţii de pază de la BGS l-au snopit in bătaie pe Eugen Preda. Cel puţin aşa reiese din singura înregistrare video de la mall-ul din Militari - unde pe 21 februarie a avut loc conflictul dintre fraţii Preda şi BGS - pe care anchetatorii au reuşit s-o recupereze, deşi în centrul comercial există zeci de camere de supraveghere.

3953-134274-preda.jpg

Înregistrarea video aflată în posesia reporterilor Libertăţii, după ce ne-a fost trimisă de un cititor pe adresa subiecte@libertatea.ro, a surprins momentul în care Eugen Preda, cu tricoul rupt, este luat pe sus de un agent BGS şi aruncat sub tejgheaua unui magazin, iar sportivul îşi pune instinctiv mâinile pe cap. Cel considerat liderul aşa-zisului clan Preda încasează pumni în stomac, picioare în cap şi bastoane după ceafă de la agenţii BGS şi de la un bărbat îmbrăcat cu blugi şi geacă din piele neagră. În tot acest timp, mai multe persoane reuşesc să fugă din zona scandalului, iar un mascat SPIR intervine, încercând să-l ţină pe bărbatul îmbrăcat civil şi să-l scoată pe Preda de sub masă.

Filmuleţul, despre care s-a tot vorbit şi pe care Libertatea vi-l arată astăzi în premieră, a fost autentificat de anchetatori. Mai mult, după vizionarea acestor imagini - probă-cheie în dosar - în care Preda este bătut şi “îndesat” sub tejgheaua magazinului, procurorii au luat decizia să îi pună sub acuzare pe agenţii BGS.

3953-134275-cadre.jpg

Reporterii Libertăţii l-au contactat şi pe Eugen Preda şi i-au arătat înregistrarea video. Acesta a recunoscut imediat că el e persoana care îşi “ia omorul” de la agenţii BGS. “Da, eu sunt în acel film. Acum aveţi şi dumneavoastră dovada clară a faptului că nu eu i-am bătut pe cei de la BGS, ci ei pe mine”, ne-a mărturisit sportivul.

Scandal pentru locul de parcare

Scandalul din 21 februarie dintre compania de pază BGS şi fraţii Preda a început de la un loc de parcare. Eugen Preda şi-a lăsat maşina într-un loc unde, susţin agenţii BGS, parcarea era interzisă. De cealaltă parte, 3953-134277-oprea.jpgsportivul a susţinut că el nu a blocat pe nimeni prin manevra făcută şi că BGS-ul i-a înscenat totul. Aşa că, de la la o simplă discuţie pe această temă şi până la bătaie a fost doar un pas. În urma conflictului, Eugen Preda şi alţi doi amici ai săi au ajuns la spital, iar doi agenţi BGS au primit îngrijiri medicale chiar în mall. Ulterior, Preda şi patru prieteni ai săi au fost reţinuţi pentru tentativă de omor şi distrugere, dar, la scurt timp, judecătorii i-au pus în libertate.

Agenţi BGS cercetaţi penal

Filmuleţul în care Eugen Preda este lovit de agenţii de securitate de la mall le-a adus necazuri luptătorilor de la BGS, care vor fi cercetaţi pentru că au abuzat de forţă în aplanarea conflictului din seara de 21 februarie. Procurorii au început urmărirea penală împotriva angajaţilor lui Bogdan Oprea pentru loviri şi alte violenţe, acuzaţii ce le-ar putea aduce chiar şi câţiva ani de puşcărie.

192 comentarii

Articole similare
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK
ziare powered by Distinct New Media