Primele simptome:
-indispoziţie
-somnolenţă (sau insomnie, după caz)
-dureri de cap
-scăderea poftei de mâncare
-greţuri
-frisoane
-febră uşoară
Alimentele ce conţin fier te apără de virus:
– ficat de porc şi pateu de ficat
-alune, arahide sau nucă
-seminţe de floarea-soarelui
-mazăre
-spanac
-varză de Bruxelles
-gălbenuş de ou
Se ia din contacte sexuale neprotejate
“Există două tipuri de acest virus, tip 1, care afectează zona orală, şi tip 2, care afectează zona genitală. Nu este însă neobişnuit ca tipul 1 să fie cauza infecţiilor genitale, iar tip 2, a celor orale. Acesta din urmă se poate dobândi în cursul unui contact sexual neprotejat cu o persoană deja infectată. Simptomele apar la circa două săptămâni de la transmitere şi au o durată de două, până la patru săptămâni. Multe persoane infectate pot să nu prezinte leziuni sau pot avea unele uşoare, greu de sesizat”, ne-a declarat dr. Laurenţiu Luca.
Produse din farmacia naturistă
Herpesul apare întotdeauna când ai o imunitate foarte scăzută, astfel că noi trebuie să avem grijă să ne întărim sistemul de autoapărare, iar produsele naturiste vă pot ajuta în acest sens. Aşadar, puteţi alege:
Imunactiv TM – Protejează împotriva îmbolnăvirilor virale şi bacteriene, îţi întăreşte organismul, îl face mai puternic. Atunci când te trezeşti cu un herpes, este cazul să faci un tratament mai îndelungat pentru a nu te mai confrunta mereu cu această problemă.
Administrare: 2 tablete/zi.
Preţ: 37 de lei
Ulei de eucalipt (Fares) – Este bine-venit în cazul infecţiilor, deoarece împiedică răspândirea acestora. Te poate ajuta când apare herpesul, la diverse răni, dar acesta e foarte util şi în cazul ulceraţiilor şi chiar atunci când este vorba de o înţepătură de insecte. Uleiul de eucalipt poate scădea febra şi te simţi dintr-o dată revigorat.
Administrare: Se aplică un pansament îmbibat în ulei pe herpesul respectiv.
Preţ: 8 lei
Aur Derm Mimoza – Te ajută în cazul herpesului, psoriazisului, a zonei zoster sau la arsuri.
Administrare: masaj pe locul afectat.
Preţ: 30 de lei
Haritaki – Herba Ayurvedica – Atunci când te trezeşti tot timpul cu câte un herpes, trebuie să faci un tratament de trei-patru luni, pentru a putea scăpa de aceste probleme. Te poate ajuta şi în cazul în care puterile ţi-au scăzut, te simţi fără vlagă. Pe lângă aceste avantaje, este şi un tonic digestiv foarte bun, dând rezultate în flatulenţă, constipaţie, hiperaciditate gastrică.
Administrare: 1 capsulă de 3 ori/ zi.
Preţ: 30 de lei
Guduchi Herba Ayurvedica – Având în vedere faptul că herpesul apare întotdeauna la o imunitate scăzută, acesta te poate ajuta făcând un tratament cursiv de treipatru luni. Bărbaţii care se confruntă cu astfel de probleme pot folosi liniştiţi acest produs, deoarece îi ajută să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală.
Administrare: 1 capsulă de 3/ zi.
Preţ: 30 de lei
Produsele prezentate le puteţi găsi în magazinele de profil naturist, din Splaiul Independenţei nr. 2 K şi din str. Lipscani nr. 104.
Tratează-te cu ceai de urzică
Cumpărate din farmaciile naturiste sau preparate chiar de dumneavoastră, tratamentele pe bază de plante vă ajută să vindecaţi rapid nesuferitele bubiţe de herpes. Tincturile sunt recomandate imediat după apariţia acestora, iar infuziile cu amestecuri de ierburi vă întăresc imunitatea şi vă ajută să luptaţi cu virusul.
Gălbenele
Tinctura de gălbenele se aplică direct pe bubiţele herpetice. Bun antiseptic, cicatrizant şi antiinflamator, produsul grăbeşte vindecarea rănilor dureroase şi ajută la calmarea senzaţiilor de usturime şi de mâncărime. Tinctura se foloseşte de câte ori simţim nevoia, neavând vreo contraindicaţie în acest sens. |
Frunză de măslin
Dacă nu aveţi un măslin în casă, sunteţi nevoit să apelaţi la farmaciile naturiste. Frunzele de măslin au proprietăţi antimicrobiene şi pot calma erupţiile de herpes. Cel mai uşor de folosit este tinctura din această plantă. Ea vă scapă de bubiţe şi ajută la cicatrizarea locală rapid. |
Propolis
Propolisul este un eficient antiseptic, antiviral, cicatrizant, şi stimulator al sistemului imunitar. La bolnavii de herpes se recomandă tratarea erupţiilor cu unguent de propolis, disponibil în orice farmacie naturistă. |
Urzică
Se prepară un amestec de plante menit să calmeze usturimile şi durerile, în care ingredientele de bază sunt frunzele de urzică şi florile de rozmarin. La acestea se mai adaugă, în cantităţi egale, frunze de pătlagină şi fumarică. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec, la 250 ml de apă. Se beau câte două căni zilnic, până la dispariţia simptomelor. |
Usturoiul
Puternic antioxidant şi stimulator al sistemului imunitar, usturoiul este eficient în tratarea rapidă a erupţiilor cutanate provocate de herpes. Un căţel de usturoi se taie în două şi se presează pe zona afectată. Se menţine câteva minute, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul. Nu se clăteşte, chiar dacă simţiţi uşoare usturimi temporare. |
Trei-fraţi- pătaţi
Planta are acţiune depurativă, curăţând sângele de toxine, e un bun diuretic, antialergic şi uşor laxativ. Pentru a trata erupţiile herpetice, se beau zilnic câte două-trei căni de infuzie preparată din această plantă. |
Creţuşcă
Datorită unor compuşi derivaţi ai acidului salicilic (conţinut de aspirină), planta are acţiune antireumatismală. Alte substanţe conţinute, flavonoidele, au acţiune diuretică, antiseptică, antimicrobiană, antiinflamatoare, cicatrizantă, tonică şi sedativă. Pentru tratarea herpesului se prepară infuzii, iar pentru uz extern se folosesc comprese calde, aplicate pe erupţii.
Brusture
Planta e un bun remediu în tratarea afecţiunilor cutanate manifestate prin piele uscată. Pentru zonele afectate, se prepară decocturi dintr-o linguriţă de rădăcină şi o cană de apă. După ce se fierbe 10-15 minute, se bea de trei ori pe zi. O altă soluţie naturistă o reprezintă tinctura de brusture, care se aplică direct pe răni, câte 2-4 ml, de trei ori pe zi.
Echinaceea
Este una dintre cele mai cunoscute plante cu efecte imunostimulatoare şi antivirale. Aceasta împiedică răspândirea virusului herpetic şi gripal, întăreşte imunitatea organismului şi împiedică înmulţirea agenţilor patogeni. Se prepară infuzii care se beau de trei ori pe zi.