MENIU CAUTĂ
01 Noi. 2017 13:02

Cum arată acum Aura Urziceanu. Marea artistă a fugit de mulți ani din România

Distribuie

Aura Urziceanu a fost una dintre artistele de top din țara noastră, o adevărată maestră în ceea ce privește muzica de jazz.

Aura Urziceanu, care s-a născut pe 14 decembrie 1946 în București, este una dintre cele mai iubite artste de pop și jazz din România.

Artista care a început să studieze vioara cu tatăl ei, Nelu Urziceanu, fost violonist Orchestra Radio și profesor de vioară. La vârsta de opt ani deja își dorea să cânte ca solist vocal.Interpreta a părăsit România înainte de 1989, stabilindu-se în Canada.

A revenit în România după 11 ani, pentru a participa la o emisiune de televiziune. În 2004, a primit invitația și a acceptat să fie membru al juriului, la Festivalul ”Cerbul de aur” de la Brașov.

Cu un chip greu de uitat, Aura Urziceanu este aproape neschimbată. Arată la fel ca în vremurile de altădată, așa cum se pate vedea și din fotografii publicate de ziarulfaclia.ro.

Aura Urziceanu, care este trecută de 70 de ani, locuiește la Toronto, în Canada, acolo unde a fost căsătorită cu un toboșar. Artista nu are o legătură apropiată cu fiul ei, Elia, care a plecat la Londra.

 

 

S-a supărat pe România

 

 

În urmă cu ceva ani, Aura Urziceanu a decis să-și închidă blogul personal și pagina de facebook și să nu mai aibă nicio legătură cu meleagurile natale.

„În situaţia în care presa română este interesată de acest subiect şi de aceste personaje care-şi umilesc artiştii lor, ai ţării lor şi care şi-i alungă definitiv…acesta este un ultim semn şi o decizie ultimă prin care se va renunţa la contactul definitiv cu Ţara Românească….dacă în continuare românii vor rămâne inerţi la această decizie garantez că îşi vor pierde o parte mare din artişti, iar această ţară va rămâne la fel de inertă precum unii îşi doresc acest lucru…”, spunea ea atunci.


Citește și: Romanița Iovan a vorbit despre averea fiului ei. Detalii despre moștenirea rămasă de la pilotul Adrian Iovan


 

Citește mai multe despre aura urziceanu și Canada pe Libertatea.

Comentarii