Mergi direct la conținut »
Florin Călinescu a plâns la "Românii au talent", la o piesă dedicată victimelor din Colectiv
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Florin Călinescu a plâns la "Românii au talent", la o piesă dedicată victimelor din Colectiv

Florin Călinescu a plâns la „Românii au talent”, la o piesă dedicată victimelor din Colectiv

Florin Călinescu a plâns la Românii au talent, emisiune difiuzată vineri, 1 martie 2019, de Pro TV. Actorul nu și-a putut stăpâni lacrimile după ce un tânăr a interpretat o melodie ale cărei versuri au făct referire la tinerii care au murit în incendiul de la clubul Colectiv din Capitală.

De Dana Aramă,

Andrei Cătălin din Constanța a declarat că i-a venit ideea să compună o piesă despre tragedia de la Colectiv, după ce a văzut la știri declarațiile unei asistente care a avut grijă de răniți.

„M-am gândit că aș fi putut să fiu eu acolo sau sora mea sau un apropiat acolo. Și nu s-a schimbat absolut nimic”, a spus Cătălin.

„Cum să trăiești ca părinte cu copilul doar în gând/ Atât de mulți copii ce n-o să-și revină curând/ Zeci de ambulanțe venind și plecând…
Copiii ca mine, ca tine s-au dus/ Nu acasă la părinți, s-au dus acolo sus… Luați voi durerea de a duce la groapă un copil”, sunt doar câteva dintre versurile melodiei interpretate de concurent.
„Din păcate, subiectul compoziției tale este unul care va marca, marchează și a marcat definitiv neputința noastră de a face lucrurile cum trebuie. Un amestec de umanitate, de sacrificiu, de jertfă. Au fost și tineri care s-au întors de 10 ori și au încercat să scoată tineri afară. Au murit acolo.

…Biserica, cei care trebuiau să intervină acolo și și-au dat cap în cap, intervențiile lor și așa mai departe. lipsa organizării în club… e o poveste care va rămâne până când nu o să mai aibă sens. Asta este soarta omeniirii, soarta omaenirii este foarte dură. Uităm. Eu cred că nici în rai nu stau lucrurile cum trebuie la ora asta”, a comentat Florin Călinescu după prestația tânărului.

„Colectiv este de 3 ani de zile o rană deschisă. Mulțumim foarte mult Cătălin pentru că ai venit să ne aduci aminte de lucrul ăsta. Poate într-o zi vom începe să ne schimbăm, pentru că numai de noi depinde”, a adăugat Andi Moisescu.


Citește și: 

Ce simte Gică Popescu când stă lângă Răzvan Burleanu, adversarul său în cursa pentru șefia FRF din 2014. „Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”!

 

Close
Închide
  Close