Mergi direct la conținut »
FOTO și VIDEO | "Green Book", marele câștigător de la Oscar 2019, un film despre prejudecăți rasiale
Entertainment Libertatea > Entertainment > FOTO și VIDEO | "Green Book", marele câștigător de la Oscar 2019, un film despre prejudecăți rasiale

FOTO și VIDEO | „Green Book”, marele câștigător de la Oscar 2019, un film despre prejudecăți rasiale

"Green Book" nu era favorit la categoria "cel mai bun film", dar este marele câștigător la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, obținând în total trei premii: "cel mai bun film", "cel mai bun actor în rol secundar" şi "cel mai bun scenariu original". 

De Andreea Radu,

Filmul regizat de Peter Farrelly se bazează pe fapte reale, spunând povestea lui Don Shirley (jucat de actorul Mahershala Ali), un pianist celebru la începutul anilor 60 care trăiește o serie de nedreptăți din cauza prejudecăților rasiale.

„Green Book” prezintă lupta muzicianului de culoare determinat să să-și facă muzica cunoscută. Don Shirley a decis ca pentru un turneu de amploare pe care l-a făcut în 1963 să-și angajeze ca șofer un italo-american alb.

Rolul șoferului Tony „Lip” Vellalonga este jucat de actorul american Viggo Mortensen. Fiul real al lui Tony „Lip” a povestit cum călătoria făcută alături de Don Shirley i-a deschis ochii tatălui lui, cei doi rămânând prieteni după experiența trăită timp de un an.

„Erau vremuri în care în SUA italienii trăiau cu italienii, irlandezii cu irlandezii, afro-americanii cu afro americanii. Călătoria i-a deschis ochii tatălui meu și l-a ajutat să schimbe felul în care trata oamenii”, a povestit Nick Vallelonga, fiul lui Tony „Lip” Vellalonga care s-a făcut actor și scenarist pentru a putea spune povestea tatălui lui.

Numele de „Green Book” („Cartea Verde”) a fost inspirat de numele „The Negro Motorist Green Book”, un „îndreptar” dedicat persoanelor cu culoare pentru călătorii sigure, lucrare publicată din 1936 până în 1967.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Pentru interpretarea rolului din „Green Book”, actorul Mahershala Ali a câtigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. În discursul său, actorul i-a mulţumit bunicii lui. „Nu aş fi aici fără ea”, a spus actorul.

Actorul a obţinut anul acesta şi Globul de Aur pentru acelaşi rol. Mai are în palmares un Oscar la aceeaşi categorie, câştigat în 2017 pentru rolul din Moonlight.

Mahershala Ali a câtigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar (sursă foto Northfoto)

Pe lângă premiile Oscar pe care și le-a adjudecat duminică noapte, „Green Book” a câştigat şi Globul de Aur pentru „cel mai bun film de comedie”.

 „Green Book”, marele câștigător de la Oscar 2019: Discursul de acceptare a premiului 

Foto: HEPTA


PREMIILE OSCAR 2019 | Lista completă a câştigătorilor. „Bohemian Rhapsody”, cele mai multe premii – patru


 

Close
Închide
  Close