Cândva la mare căutare pentru spectacolele susținute vara la malul mării, artiștii din “vechea gardă” nu mai au loc la terasele de pe Litoral. Gabriel Dorobanțu, unul dintre interpreții ale căror șlagăre nu se mai aud, de ani buni, în Mamaia, Eforie, Neptun sau Olimp, spune că s-a reorientat pentru câștiguri estivale către provincie sau către străinătate.
Artiștii vechii generații care au concerte pe Litoral pot fi numărați pe degete. Puțini au mai prins contracte cu câte un local, iar cei mai mulți duc dorul spectacolelor de la malul mării, în mare vogă pe vremuri.
Gabriel Dorobanțu, de pildă, nu mai cântă de ani
buni “Hai vino iar în gara noastră mică” pentru românii care-și petrec vacanța la
malul Mării Negre. A trebuie să-și caute altă sursă de venit peste vară și s-a
reorientat către provincie, de unde-i vin constant cereri de spectacole, și
către străinătate, românii din diaspora, nostalgici, solicitându-i cu entuziam prezența
în concerte.
“Eu nu mai merg de vreo zece ani pe Litoral, dar am de lucru în străinătate și voi răspunde tuturor invitațiilor care-mi vin de acolo”, a declarat pentru Libertatea solistul de 66 de ani.
Are și o colaborare cu Teatrul de Revistă
Dorobanțu mai câștigă și de pe urma colaborării cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase, fapt ce-i aduce și o mare satisfacție sufletească:
“Au fost ani de turneu, momente minunate petrecute pe scenă alături de mari artiști. Pe vremuri, urmăream din culise, fermecat, jocurile cuplului Stela-Arșinel, fascinat fiind de dorința lor de a bucura publicul. Mi-a plăcut mult disciplina lor, ironia lui Arșinel. Niciodată nu știai de unde să-l apuci, dacă glumește sau nu, când îți propune ceva. Mereu am comunicat însă foarte bine. Pe vremuri, eram cumpărător de bilete și nu mi-am imaginat că voi juca alături de ei – eu cântând, ei spunând proză”.