Virgil Ianțu nu s-a putut abține să nu răsfoiască volumele rânduite pe rafturile bibliotecii școlii din Răcăciuni și nu mică i-a fost bucuria când a regăsit pe lângă volumele scriitorilor clasici și albumele de artă un Caiet de geografie. ”Un asfel de caiet am avut și eu, când eram de vârstă acestor copii!”, s-a bucurat vizibil Ianțu.
”Acești copii care învăța la școala din Răcăciuni sunt foarte interesați de ”Vrei să fii milionar?” și de carte, în general. Am înțeles că sunt foarte buni la învățătura și că gradul de promovabilitate în licee este foarte mare. Mă bucură să aflu acest lucru, mai ales după experiențele de anul trecut cu bacalaureatul, un examen care a fost imposibil de trecut de foarte mulți adolescenți”, a mai spus Virgil.
Portret de învingător.Cine este Tudor Cojocaru?
Tudor Cojocaru a câștigat la ”Vrei să fii milionar” 250.000 de lei, a răspuns corect la toate întrebările adresate de Virgil Iantu în concursul televizat difuzat pe 18 și 19 aprilie. A decis să se retragă din concurs la întrebarea cu numărul 15 (cea pentru un milion de lei), după care a dat răspunsul corect și la această ultima întrebare. Tudor Cojocaru are 28 de ani, locuiește în comună Saucesti (Bacău), predă Religia la școală din comună Răcăciuni (Bacău), are master în Teologie Ortodoxă și vrea să devină preot. Este căsătorit și are o fetiță de doi anișori, Xenia. Cu banii câștigați la ”Vrei să fii milionar?” intenționează să cumpere un apartament și să-și schimbe mașină veche cu una second-hand.
Tudor Cojocaru: “Liceul este locul unde am prins adevarata dragoste de carte”
Prezentatorul emisiunii ”Vrei să fii milionar?” însoțit de Tudor Cojocaru au vizitat mai apoi liceul Vasile Alecsandri din Bacău, locul în care proaspătul câștigător s-a întâlnit cu profesori dragi, care i-au marcat adolescența. Emoționat de întâlnire, încadrat de fostă dirigintă, de profesoară de matematică și de cea de filozofie, Tudor Cojocaru i-a povestit lui Virgil Ianțu cum i-a fost viață de licean. ”Am fost un elev normal. A început să îmi placă să citesc începând din clasă a X-a. Mă interesau filozofia, istoria, religia, chiar și politică. Îmi respectăm foarte mult profesorii. Cu mulți dintre colegii de liceu țin și acum legătură, am rămas prieteni. Liceul acesta este locul unde am avut parte de profesori foarte buni și unde am prins adevărată dragoste de carte”.