Teo Trandafir a fost surprinsă vineri de bărbaţii prezenţi în calitate de spectatori, la show-ul Aceştia s-au ridicat de pe scaune şi i-au dus prezentatoarei câte o floare, cu ocazia zilei de 1 martie, de sâmbătă.
„Sunteţi foarte nebuni! Aşa ceva… Dar cum aţi făcut, unde le-ati pitit? Până acum am fost aici, am stat şi nu am văzut nimic. Ce frumos, mulţumesc mult de tot!”, a spus ea.
În vechime, pe dată de 1 martie, mărţişorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor – fete şi băieţi deopotrivă. Şnurul de mărţişor este alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu sau în alb şi negru, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarnă,căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-întuneric.Şnurul era fie legat la mâna, fie purtat în piept. El se purta de la 1 martie până când se arătau semnele de biruinţă ale primăverii: se aude cucul cântând,înfloresc cireşii, vin berzele sau rândunelele. Atunci, mărţişorul fie se lega de un trandafir sau de un pom înflorit, că să ne aducă noroc, fie era aruncat în direcţia de unde veneau păsările călătoare, rostindu-se: „Ia-mi negretele şi da-mi albeţele”.
Unele legende populare spun că mărţişorul ar fi fost tors de Baba Dochia în timp ce urcă cu oile la munte. Cu timpul, la acest şnur s-a adăugat o moneda de argint. Moneda era asociată soarelui. Mărţişorul ajunge să fie un simbol al focului şi al luminii, deci şi al soarelui.