Alţi duşmani ai podoabei capilare
Studiul surprinde și aspecte cheie despre degradare şi urmăreşte factorii care contribuie la deteriorarea părului de-a lungul unei zile. Factorii sunt de natură mecanică (precum spălatul părului şi perierea), termică (precum căldura foehnului sau a plăcii de întins părul), factori chimici (vopsirea părului). În concluzie, însăşi dorinţa noastră de a avea un păr frumos şi coafat este cauza principală a degradării lui!
Oana Cuzino confirmă: preocupată zi de zi să arata impecabil sub lumina reflectoarelor, simte, uneori, un sentiment de vinovăție când observă semne de degradare a părului. Dar şi-a dat seama că soluția nu este să renunţă să-l mai aranjez, ci să-i ofere îngrijirea de care are nevoie, în profunzime.
Într-un anume fel, fiecare femeie este vedetă în universul ei. Depune mărturie chiar studiul despre care vorbim: petrecem, în medie, 92 de minute pe săptămână (echivalentul a 79 ore sau a 3 zile şi 7 ore şi jumătate pe an) coafându-ne. Şi 10 zile pe an folosind un aparat pe bază de căldură pentru a ne aranja părul. . Aşa că soluţia Oanei ni se potriveşte mănuşă: atitudinea, doamnelor şi domnişoarelor! Ea este cea care contează!!!
Jos prejudecăţile!
Degradarea părului este noua normalitate. Asta ar trebui „să le intre bine în cap”:
• celor 84% dintre femei care îşi descriu părul ca fiind degradat
• celor 77% dintre femei care sunt îngrijorate de starea de degradare a părului lor
• celor 20% care nu consideră că este normal ca părul lor să fie degradat
• celor peste 50% care resimt emoții negative (vinovăţie, lipsă de încredere în sine) din cauza degradării podoabei capilare
• celor 62% dintre femei care susțin că degradarea părului le face să se simtă mai puțin frumoase
• celor 45% care se simt de-a dreptul ruşinate din cauza stării părului lor
• celor 55% care se simt „privite critic”, „judecate”, atunci când podoaba lor capilară nu arată „impecabil”:
Am „speriat”, cu obsesia noastră, şi experţii în comportament feminin: dr. Sarah Cheang, antropolog şi lector în cadrul Royal College of Art din Londra, spune că „una dintre cele mai alarmante concluzii ale acestui studiu este nivelul de vinovăţie resimţit de femei în privinţa degradării părului lor (…) Ele ar trebui să renunţe la acest sentiment şi să exerseze în continuare modalități creative de aranjare a părului, indiferent de preferinţele în materie de coafare.”
„Fii creativă cu părul tău!” – este concluzia şi soluţia studiului. Nu-i mai plânge (şi nu-ţi mai plânge) de milă. Alege cu grijă produsele care „îi sunt pe plac” şi el te va face să ţii din nou fruntea sus!