Ce să vizitezi în Barcelona? Locuri de vizitat și obiective turistice în Barcelona

Sagrada Família

Sagrada Família

Ridicându-se deasupra peisajului urban din Barcelona, Sagrada Família va fi cea mai înaltă biserică din lume după finalizare (estimată pentru 2026). 

Această lucrare de 130 de ani de iubire, imaginată de Antoni Gaudi, este una dintre cele mai controversate bazilici din lume, dar și una dintre cele mai vizitate. 

Trei milioane de turiști se adună aici în fiecare an pentru a se holba la această realizare arhitecturală care a reunit natura, lumina și religia într-un ansamblu uimitor. 

Interiorul este ca un puzzle gigantic, în care stilul fiecărui nou arhitect se îmbină cu restul designului vizionar al lui Gaudi.

Barceloneta

Barceloneta
Consilier militar în Ministerul Apărării al Ucrainei, pentru Libertatea: „Nu ne vom opri, nu vom ceda, chiar dacă Rusia va folosi arma nucleară”
Recomandări
Consilier militar în Ministerul Apărării al Ucrainei, pentru Libertatea: „Nu ne vom opri, nu vom ceda, chiar dacă Rusia va folosi arma nucleară”

Barcelona are mai mult de 6,5 km de plaje, de la Sant Sebastià la Llevant. Multe dintre ele se găsesc în Barceloneta, celebrul cartier maritim și al muncitorilor care a luat naștere pe insula Maians în secolul al XVII-lea. 

Merită să te plimbi pe străzile din Barceloneta pentru a admira casele sale modeste, dar fermecătoare, cu două etaje. O altă atracție este bucătăria excelentă și variată din zonă, de la tapas și vermut la paella și fructe de mare. 

De asemenea, poți petrece câteva ore bune admirând iahturile strălucitoare care se află în porturile de agrement, cum ar fi complexul Port Olympic. 

La Rambla

La Rambla

Aceasta este, fără îndoială, cea mai faimoasă stradă din Barcelona. Întinzându-se de la Port Vell până la Plaça de Catalunya în centru, La Rambla oferă o sumedenie de magazine, standuri de flori, opere de artă și atracții. 

Nu rata fântâna ornată Canaletes, piața Boqueria, teatrul de operă Liceu și Teatre Principal. Este un drum drept și plin lucruri bune. De asemenea, te duce aproape direct la mare. 

LIVE | Rusia anexează oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”
Recomandări
LIVE | Rusia anexează oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”

Muzeul Picasso

Muzeul Picasso

Dacă calitatea unui muzeu se măsoară în funcție de numărul de oameni care stau la coadă pentru a intra, Muzeul Picasso ocupă primul loc. 

Muzeul a fost creat de artistul însuși și de prietenul și secretarul său, Jaime Sabartès, care și-a donat colecția pentru această cauză. 

Peste 3.800 de lucrări alcătuiesc colecția permanentă și găzduiește, de asemenea, o serie de expoziții temporare. 

Se află în Hôtel Salé din rue de Thorigny, deci este un loc grandios atât în exterior, cât și în interior. 

Catedrala din Barcelona

Catedrala din Barcelona

Întotdeauna merită să vezi catedrala orașului pe care îl vizitezi, iar Barcelona nu face excepție. Catedrala sa este un exemplu impresionant de arhitectură gotică, care este acum un sit al patrimoniului cultural și, din 1929, un monument istoric național. 

Biserica schimbă regulile după cazul Visarion Alexa: spovedania nu se mai face în chilii, iar duhovnicii trebuie să fie „eliberați de robia patimilor trupești”
Recomandări
Biserica schimbă regulile după cazul Visarion Alexa: spovedania nu se mai face în chilii, iar duhovnicii trebuie să fie „eliberați de robia patimilor trupești”

Este dedicată Sfintei Cruci și Sfintei Eulalia, sfânta patroană a Barcelonei, care a fost martirizată de romani și ale cărei rămășițe se află în criptă. 

Pe lângă bogăția artistică și arhitecturală a interiorului, ar trebui să vizitezi, de asemenea, claustrul cu cele 13 gâște albe (câte una pentru fiecare an din viața Sfintei Eulalia) și gravurile bine uzate de pe podea care detaliază ce breaslă a plătit pentru fiecare parte a capelei. 

Dacă vizitezi sâmbăta sau duminica dimineața, ai putea fi martorii unei alte tradiții catalane, dansul Sardana, care se desfășoară în piața din fața catedralei. 

Piața La Boqueria

Piața La Boqueria

Tarabagiii săi au fost nevoiți să învețe limbi străine și să se dedice relațiilor publice, deoarece, pe lângă faptul că este principala piață de alimente din Barcelona, La Boqueria este acum o destinație turistică majoră. 

Situată chiar lângă La Rambla, este cea mai mare piață din Catalonia, cu peste 300 de tarabe și o suprafață de 2.583 de metri pătrați. Asta înseamnă o mulțime de oameni care vând mărunțișuri, o mulțime de acoperișuri de pânză. 

După ce te plimbi, poți oricând să mănânci ceva la Quim de la Boqueria, asta dacă nu te-ai înarmat cu gustări din piața însăși. 

Grădina Botanică

Bucură-te de o plimbare pe îndelete prin 14 hectare de verdeață frumoasă din întreaga lume, chiar aici, în Barcelona. Grădina botanică este împărțită în cinci zone, cu plante australiene, californiene, mediteraneene, sud-africane și chiliene grupate frumos în fiecare dintre ele. 

În plus, dacă te uiți dincolo de faună, vei avea o priveliște extraordinară a orașului. În Jardí Botànic există aproximativ 1500 de specii, așa că sunt multe de văzut. Intrarea este gratuită duminica de la ora 15:00 și în prima duminică a fiecărei luni toată ziua.

Casa Milà

Casa Milà

A fost descrisă ca arătând ca un aluat în creștere, ca lavă topită sau ca un plămân de piatră. Inventează-ți propria descriere, este o bucată de modernism cu aspect ciudat și minunat, dacă o luăm așa. 

Casa Milà (cunoscută popular sub numele de La Pedrera, „cariera de piatră”) este un exemplu îndrăzneț de utilizare a pietrei de către Gaudi. 

Nu ai mai văzut piatră ca ea. Când La Pedrera, ultimul său proiect civic, a fost comandat pentru prima dată în 1906, clădirea a devenit motiv de râs pentru fațada sa ondulată, balcoanele din fier forjat și ferestrele vaste. 

Astăzi, desigur, este privită cu totul altfel, iar exteriorul inovator din piatră autoportantă al lui Gaudi i-a adus un loc pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Parcul Güell

Parcul Güell

Sus, în cartierul Horta-Guinardó din Barcelona, acest labirint de ziduri și alei de acces constând într-o grămadă de grădini, mici exponate arhitecturale și multe altele, toate acestea oferind priveliști uluitoare de pe deal asupra întregului oraș. 

Printre punctele de atracție în timpul vizitei se numără Sala celor o sută de coloane (deși are de fapt 86); banca cu șerpi din mozaic; și salamandra de pe treptele principale. 

Poți intra gratuit în parc, dar dacă vrei să intri în „zona monumentală”, vei plăti în jur de 10 euro pentru a vedea banca iconică din mozaic și balaurul (și nu numai).

Sant Pau Art Nouveau Site

Nu departe de Sagrada Família se află o altă bijuterie modernistă, spectaculosul spital realizat de Domènech i Montaner. 

Arhitectul a fost inspirat de idealurile de igienă și de spitalele de ultimă generație din Europa acelor vremuri, așa că a proiectat un centru cu secții de izolare (fiecare pentru o anumită specialitate), înconjurate de grădini și conectate prin pasaje subterane. 

Domènech i Montaner credea că armonia estetică și o atmosferă primitoare sunt benefice pentru sănătate. După mai mult de 80 de ani de serviciu, spitalul s-a mutat într-o altă clădire, mai modernă, și au început lucrările de renovare a clădirii vechi.

 Acum poți vizita cu sau fără ghid turistic pentru a descoperi istoria unuia dintre cele mai vechi spitale din Europa. Este, și a fost, un oraș în interiorul unui oraș.

Fântâna magică din Montjuïc

Fântâna magică din Montjuïc

Majoritatea localnicilor vor vedea acest spectacol de lumină, muzică și apă doar când sunt copii mici sau când trebuie să joace rolul de ghizi pentru vizitatori. 

Proiectat de Carles Buïgas, este una dintre ultimele atracții rămase realizate pentru Expoziția Internațională din 1929. A fost restaurată în 1992, iar acum prezintă un spectacol la fiecare jumătate de oră. Așa că vei putea să-l prinzi ori de câte ori te afli relativ aproape. Se află pe Avinguda Maria Cristina, care se află în cartierul Montjuïc.

Inelul Olimpic

În 1992, Barcelona a captivat lumea întreagă, orașul învățând rapid să se adapteze la găzduirea unor Jocuri Olimpice. Profitând de spațiul oferit de dealul Montjuïc, a fost construit „Inelul Olimpic”. 

Cu o suprafață de peste 400 de hectare, acesta include turnul de comunicații Calatrava, Stadionul Olimpic Lluís Companys, sala de sport Palau Sant Jordi, piscinele Picornell, sediul Institutului Catalan de Educație Fizică, precum și Muzeul Olimpic și al Sportului Joan Antoni Samaranch, inaugurat în 2007. 

Pe lângă faptul că găzduiesc evenimente sportive, atât Stadionul Olimpic, cât și Palau Sant Jordi sunt în prezent și importante locații muzicale. 

La Font de la Guatlla

CaixaForum este un alt exemplu de clădire restaurată în mod strălucit. Puig i Cadafalch a construit această fostă fabrică de textile la poalele Montjuïc pentru antreprenorul Casimir Casaramona. După ce a fost abandonată timp de ani de zile, Fundació La Caixa a cumpărat clădirea, un exemplu de modernism industrial, și i-a dat un nou rol, acela de centru cultural, social și educațional.

A fost inaugurat în 2002, în urma lucrărilor de renovare efectuate de Arata Isozaki, Francisco Javier Asarta, Roberto Luna și Robert Brufau. Pe lângă colecțiile permanente de artă contemporană, există trei spații pentru expoziții temporare și un program care include concerte, conferințe, proiecții, vizite ghidate și activități pentru copii.

Plaça de Sant Felip Neri

Pentru mulți din Barcelona, Sant Felip Neri este cea mai frumoasă piață din întregul oraș – poate din cauza simplității sale. Ajungi la ea plimbându-te pe străzile înguste ale Orașului Vechi. Piața este construită peste vechiul cimitir medieval Montjuïc del Bisbe și cuprinde o biserică și o școală cu același nume, câteva clădiri renascentiste și fostele sedii ale breslelor de tinichigii și de cizmari, acestea din urmă adăpostind acum Muzeul Pantofarului.

Dacă te uiți cu atenție la fațada bisericii Sant Felip Neri, vei observa șrapnelul de la o bombă aruncată de forțele lui Franco în timpul Războiului Civil, care a ucis în mod tragic 42 de persoane, majoritatea copii. Așadar, nu este cel mai ușor loc pe lângă care să treci în timpul turului, dar, uneori, cele mai mari învățăminte sunt cele mai grele. În plus, este deschis 24 de ore pe zi, într-un fel, având în vedere că se află într-o piață publică. 

Illa de la Discòrdia

În doar un singur bloc din Barcelona, secțiunea Passeig de Gràcia cuprinsă între C/Aragó și C/Consell de Cent, se află cinci clădiri importante din epoca modernistă catalană: Casa Lleó Morera de Lluís Domènech i Montaner, Casa Mulleras de Enric Sagnier, Casa Bonet de Marcel-lià Coquillat, Casa Amatller de Josep Puig i Cadafalch și Casa Batlló de Antoni Gaudí.

A fost numit „Blocul discordiei” din cauza rivalităților dintre cei cinci arhitecți. O dramă arhitecturală interesantă a avut loc chiar aici.

Există mai multe atracții turistice și obiective pe care ar trebui să le vizitezi în Barcelona. Dacă stai doar câteva zile, ar trebui să îți prioritizeze foarte bine lista de obiective. Orice ai vizita, nu uita să testezi din mâncărurile tradiționale.

Sursa foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șoc în Spania, cu cine susține presa că Shakira s-ar iubi. El a divorțat anul trecut după o relație de 11 ani
GSP.RO
Șoc în Spania, cu cine susține presa că Shakira s-ar iubi. El a divorțat anul trecut după o relație de 11 ani
ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL
Playtech.ro
ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL
Rugați-vă pentru mine... a fost mesajul lăsat de Gina Bradea, înainte de a intra în operație. Ce s-a aflat acum despre celebra bucătăreasă
Viva.ro
Rugați-vă pentru mine... a fost mesajul lăsat de Gina Bradea, înainte de a intra în operație. Ce s-a aflat acum despre celebra bucătăreasă
Rusia s-a apropiat de România cu 1.000 de km după anexarea celor 4 regiuni. Care vor fi urmările pe viitor
Observatornews.ro
Rusia s-a apropiat de România cu 1.000 de km după anexarea celor 4 regiuni. Care vor fi urmările pe viitor
Ultima oră. George Simion s-a ales cu dosar penal
Știrileprotv.ro
Ultima oră. George Simion s-a ales cu dosar penal
Raed Arafat a vorbit despre cele 3 planuri ale României în caz de atac nuclear: ”Mare atenţie la acest lucru”
FANATIK.RO
Raed Arafat a vorbit despre cele 3 planuri ale României în caz de atac nuclear: ”Mare atenţie la acest lucru”
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
HOROSCOP
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase