Când mâinile îi alunecă pe clape, Gheorghe Iovu creează muzică pentru suflet. Şi nu doar atât, au convenit medicii din mai multe colţuri ale mapamondului. De ani buni, compoziţiile sale sunt folosite pentru meloterapie în toată lumea. “Prima dată am pus această muzică la cabinetul stomatologic al soţiei mele şi pacienţii au sesizat că reduce senzaţia de durere”, ne-a mărturist artistul.
Piesele sale răsună în spitale de neuropsihiatrie din Germania şi din Austria, dar şi în casele a mii de oameni care vor să se relaxeze. “Muzica terapeutică e creată pentru a alina suferinţa sufletească”, a mai spus Iovu.
Dintre specialiştii care au ascultat melodiile lui, cei mai mulţi i-au spus că muzica sa e o alinare pentru cei singuri, pentru cei care au pierdut pe cineva drag sau pentru cei care trec prin momente dificile. CD-urile lui Gheorghe Iovu se pot cumpăra pe internet, de pe site-ul www.gheorgheiovu.com.
Iată ce este indicat să asculţi
→ Pentru relaxarea – Nicolo Paganini – Concert nr. 4 în Re Minor sau Uvertura din “Frumoasa din pădurea adormită”, de P.I. Ceaikovski.
→ Pentru linişte interioară – “Reverie”, de R. Schuman sau Concertul nr. 21 pentru pian şi orchestră, de Mozart.
→ Pentru reglarea tensiunii arteriale – “Don Juan”, de Mozart sau “Rapsodie maghiară”, de Franz Lizst.
→ Pentru dureri fizice – “Pastorala”, de Beethoven sau “Bolero”, de Ravel.
→ Pentru energizarea organismului – Marşul din “Aida”, de Giuseppe Verdi.
→ Pentru tratarea depresiei – “Carnavalul”, de Dvorak.
→ Pentru tratarea nevrozei astenice şi a tulburărilor vegetative -“Mica serenadă” şi “Simfonia nr. 41”, de Wolfgang Amadeus Mozart.