Ingrediente: 800 g făină, 100 g unt, o cană cu lapte, patru linguri zahăr, o jumătate de linguriţă de sare, două ouă, un cub de drojdie, esenţă de vanilie, un ou pentru uns. |
Preparare:
1. Se face aluatul, dizolvând mai întâi drojdia cu o lingură de zahăr şi una de făină.
2. Se amestecă apoi ingredientele, mai puţin untul călduţ, care se pune la final. Se lasă la crescut, apoi se frământă câteva minute şi se împarte coca în bucăţi potrivite (de circa 80 g fiecare).
3. Bucăţile de aluat se întind fitil şi se răsucesc, apoi se lipesc la capete, formându-se cercuri. Covrigii se aşază în tavă şi se ung cu ou bătut cu zahăr, apoi se mai lasă 15 minute la crescut.
4. După ce au crescut frumos se coc, iar când sunt rumeniţi se mai ung o dată şi se scot din cuptor.
5. Se pun într-un vas acoperit, ca să rămână pufoşi.
Vezi mai multe reţete aici
← Mihai Iosip, din Galaţi, a câştigat premiul acestei săptămâni
Concurs
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ți se spune că nimeni nu te întrece, când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.