MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2017 13:20

(P) Creta, insula binecuvantată cu cele mai frumoase peisaje grecești

Distribuie

Potrivit legendelor grecești, Creta este lăcașul zeilor care au înzestrat-o cu 300 de zile însorite pe an, un sol fertil, plaje numeroase cu nisip fin și golfuri turcoaz. Cea mai mare insulă grecească este un magnet pentru milioane de turiști an de an, care aleg să-și petreacă vacanțele la malul Mediteranei, în una dintre cele mai cosmopolite locații din Grecia.

Dacă ți-ai propus un sejur în Creta în acest sezon estival, ești pasionat de istorie sau vrei să petreci mare parte din vacanță în descoperirea minunilor naturale, Creta poate fi cea mai bună alegere.

Obiective istorice de patrimoniu

Pe întreaga suprafață a insulei Creta se găsesc construcții care sfidează orice regulă a timpului, ca de exemplu mărețele palate minoice Knossos, Phaistos, Malia și cel mai recent descoperit Zakros. Sau edificii ceva mai recente din perioada venețiană cum sunt fortărețele de pe insula Gramvoussa și Spinalonga, sau Castelul Koules, masiva fortăreață care domină portul orașului Heraklion, distrusă prin anul 1300 de un cutremur, dar modificată mai tarziu de genovezi.

Un edificiu istoric esențial, care vorbește despre trecutul spiritual al insulei Creta este Mănăstirea Moni Arkadiou, ridicată în secolul al XV-lea. În timpul conflictelor cu turcii, în 1866, aici s-au refugiat aproape 1.000 de locuitori ai Cretei, care, în disperare de cauză s-au aruncat în aer, împreună cu depozitul de muniție.

Atracții naturale uimitoare

În Parcul Național Samaria, în Munții Albi din vestul Cretei, se găsesc Cheile Samarei, loc de o frumusețe splendidă, ce se întinde pe 16 kilometri. În vechiul oraș Chania există un port venețian, iar peisajul din jur poate fi contemplat la una dintre numeroasele terase din zonă.

Lacul Kournas, singurul lac natural din Creta, este înconjurat de Munții Albi și se fălește cu o abundență de floră și vegetație. Turiștii preferă să închirieze biciclete și să se plimbe prin împrejurimi sau să facă scufundări în acest lac. În partea vestică a orașului Chania dai peste o ofertă bogată de plaje atrăgătoare, ce se întind pe mulți kilometri și unde te poți bucura de razele soarelui și de nisipul fin.

În splendidul Golf Elounda este amplasat un port micuț, care păstrează influențele trecutului. Zona este preferată de VIP-uri care caută un refugiu liniștit, departe de agitația orașelor. În ultimii ani a câștigat foarte mult în popularitate Laguna Balos. Secretul acestui loc a fost păstrat mult timp de localnici, dar încet-încet turiștii au început să descopere farmecul plajei și a apei turcoaz . La Balos, dar și în Insula Gramvoussa, aflată în apropiere, se poate ajunge cu vaporașul.

Oferte Speciale Creta

Hotel Eleftheria 3* – tarife de la 460 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transport aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii