Mergi direct la conținut »
Persoanele cu riduri adânci pe frunte riscă boli cardiovasculare. "Un semnal de alarmă uşor de observat şi cu un cost minim"
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Persoanele cu riduri adânci pe frunte riscă boli cardiovasculare. "Un semnal de alarmă uşor de observat şi cu un cost minim"

Persoanele cu riduri adânci pe frunte riscă boli cardiovasculare. „Un semnal de alarmă uşor de observat şi cu un cost minim”

Persoanele cu riduri adânci pe frunte riscă boli cardiovasculare, conform rezultatelor unui studiu efectuat în Franţa, citat de Agerpres.

Cercetătorii susţin că deşi ridurile de la nivelul frunţii nu constituie o metodă mai bună de evaluare a riscului de deces în urma bolilor cardiovasculare în comparaţie cu metodele existente, precum tensiunea arterială şi profilul lipidic, ar putea reprezenta un semnal de alarmă uşor de observat şi cu un cost minim.

Studiul, prezentat la congresul Societăţii Europene de Cardiologie desfăşurat în Munchen, Germania, nu a identificat o cauză anume a acestei asocieri, însă, potrivit unei teorii avansate, aceasta ar avea legătură cu ateroscleroza sau rigidizarea arterelor ca urmare a depunerilor de placă pe pereţii interni ai acestora.

Ateroscleroza este o cauză importantă a atacurilor de inimă şi a altor evenimente cardiovasculare. Modificările survenite la nivelul proteinei colagen şi stresul oxidativ ar juca un rol esenţial atât în apariţia aterosclerozei cât şi a ridurilor, au notat cercetătorii.

De asemenea, vasele de sânge din zona frunţii sunt atât de mici încât ar putea manifesta o sensibilitate mai mare la acumularea de placă, ceea ce înseamnă că ridurile ar putea reprezenta unul dintre primele semne ale îmbătrânirii acestora.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Studiul a analizat un grup alcătuit din 3.200 de adulţi activi, sănătoşi, cu vârste de 32, 42, 52 şi 62 de ani la începutul cercetării.

Participanţii au fost examinaţi de medici care au acordat punctaje în funcţie de numărul şi de adâncimea ridurilor prezente pe frunţile acestora. Un scor de zero echivala cu lipsa ridurilor, iar un scor de trei presupunea ”numeroase riduri profunde”.

Subiecţii au fost monitorizaţi timp de două decenii, perioadă în care 233 au decedat din diverse cauze. Dintre aceştia, 15,2% au avut un scor de doi şi trei, 6,6% au avut un scor de unu, iar 2,1% nu au avut riduri.

Autorii cercetării au descoperit că persoanele cu un scor de unu aveau un risc uşor crescut de deces ca urmare a bolilor cardiovasculare în comparaţie cu subiecţii fără riduri.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Participanţii cu scoruri de doi şi trei au prezentat un risc cu aproape 10% mai mare de deces spre deosebire de persoanele cu scor zero.

Riscul de boli de inimă creşte odată cu înaintarea în vârstă, însă stilul de viaţă şi intervenţiile medicale pot reduce gradul de pericol. Provocarea stă în identificarea pacienţilor cu risc ridicat îndeajuns de devreme pentru a face o diferenţă.

Alte cercetări au analizat anterior diferite semne vizibile de îmbătrânire pentru a se afla dacă acestea pot prezice afecţiunile cardiovasculare, identificându-se o asociere între apariţia cheliei la bărbaţi, a pliurilor pe lobii urechilor sau a xantoamelor (depozite de colesterol sub piele) şi un risc mai mare de boli de inimă, însă nu s-a observat o creştere a riscului de deces.

Anul trecut, Adina Alberts a dezvăluit cea mai simplă și ieftină metodă de a preveni ridurile.

Află și cum se tratează ridurile din jurul ochilor!


Citește și: Un metrou a fost la un pas de a deraia în București, dezvăluie preşedintele Sindicatului Liber Metrou. Incidentul a fost scos la iveală abia azi


 

Close
Închide
  Close