Ziua 1: Verifică-ţi metabolismul
În primul trebuie să-ţi dai seama care este rata metabolismului tău bazată pe vârsta, înălţimea, greutatea şi nivelul de activitate. Aceste informaţii te vor ajuta să descoperi câte calorii consumă organismul tău, până să începi acumularea kilogramelor în plus. Apoi vei învăţa cum să ajustezi caloriile astfel încât să-ţi schimbi metabolismul. O scurtă căutare pe net şi vei găsi un calculator al metabolismului.
Ziua 2: Renunţă la 100 din caloriile pe care le consumai zilnic
Când te supui unei diete agresive şi renunţi brusc şi drastic la un număr mare de calorii, organismul intră în panică, trimite semnale de foame, ceea ce duce la o scădere a metabolismului. Cea mai bună modalitate este să renunţi la doar 100 de calorii din dieta ta zilnică.
Creşte-ţi metabolismul cu îngheţată
Schimbă-ţi metabolismul fără a renunţa la îngheţata de după cină. Dacă de obicei consumai o jumătate de cupă, elimină 3 linguriţe din cantitatea pe care o consumai zilnic – adică 100 de calorii. Printr-o dietă ca aceasta corpul tău va primi ceva calciu care stimulează celulele de grăsime şi astfel să mai slăbeşti.
Ziua 3: Consumă mai multe proteine
Dacă doreşti un metabolism mai rapid ia în calcul proteinele. Iată de ce: organismul tău arde de două ori mai multe calorii prin digestia proteinelor decât a carbohidraţilor. Aşa că este o idee excelentă să ai mai multe proteine în dieta ta şi poţi realiza asta prin două mese săptămânale pe bază de peşte. Somonul este plin de proteine, în plus are omega 3 care este un stimulent excelent pentru arderea grăsimilor.
Mai multe pe sfatulparintilor.ro