București, 6 mai 2021 – Academia Europeană pentru Asistenți Medicali celebrează Ziua Internațională a Asistentului Medical (12 mai) printr-o serie de evenimente cu acces gratuit, special concepute și dedicate elevilor de liceu.
În săptămâna 10-14 mai, elevii din clasele a XI-a și a XII-a, dar și absolvenții de liceu și persoanele interesate de reconversie profesională se pot înscrie la evenimentele organizate de Academie în campusul localizat în incinta PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, urmând linkul www.nursing-academy.eu/asistentmedical.
„Generațiile tinere continuă să ne demonstreze că sunt realmente interesate de schimbare și că vor să contribuie activ la dezvoltarea societății în care trăiesc. Programul educațional al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali răspunde acestei cerințe, fiind aliniat celor mai înalte standarde internaționale și dispunând de tehnologie unică în România, de ultimă generație, care facilitează accesul la o pregătire 360˚. În acest context, Săptămâna Asistentului Medical reprezintă prilejul ideal pentru a-i primi pe viitorii lideri ai asistenței medicale în campusul nostru și a deschide un dialog cu ei despre planurile, așteptările și aspirațiile lor.” a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.
Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este primul program de studii universitare pentru asistenți medicali din România dezvoltat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în colaborare cu Coventry University, care le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie. Oferta educațională este unică în țară și se bazează pe 75% experiență medicală practică, conform standardelor NHS (National Health Services, UK), studenții având parte de pregătire într-un centru de simulare dedicat, dotat cu manechine de înaltă fidelitate şi echipamente medicale ce permit învățarea experiențială.
Astfel, în cadrul Săptămânii Asistentului Medical, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, cu sprijinul specialiștilor din Rețeaua REGINA MARIA, organizează o serie de evenimente cu acces gratuit pentru elevi: workshopuri susținute de asistenți medicali cu experiență, tururi ale campusului, sesiuni de întrebări și răspunsuri alături de medici și asistenți, precum și o prelegere despre viitorul carierei de asistent medical.
„Rolul asistentului într-o echipă medicală multidisciplinară este crucial. Scopul nostru este să reiterăm acest aspect și să ne asigurăm că le punem la dispoziție celor ce vor să urmeze această carieră toate resursele de care au nevoie pentru a avea acces chiar la ei în țară la o educație ca afară, recunoscută la nivel internațional. Acest lucru este posibil datorită parteneriatului nostru strategic cu Coventry University, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Marea Britanie. Totodată, ne dorim să-i încurajăm pe acești viitori specialiști să rămână să profeseze în România, motiv pentru care, după absolvirea celor 3 ani de studii, le asigurăm locuri de muncă în Rețeaua REGINA MARIA.” a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.
Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este liderul serviciilor medicale private din România.
Recunoscută pentru calitatea serviciilor medicale, REGINA MARIA este singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți.
Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 640.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 8 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3800 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 450.000 de teste la nivel național.