O afacere de familie
Anul 1853 este cel în care s-a înființat în Elveția, ca o afacere de familie, firma Tissot. A urmat o perioadă în care Tissot s-a aflat în preferințele aristocrației rusești din perioada Imperiului Țarist, iar mai apoi afacerea a trecut în mâinile Swatch Group, cel mai mare distribuitor și producător de instrumente de măsurare a timpului din lume.
Performanță, tradiție, precizie
La ora actuală, atunci când auzi despre Tissot, chiar și ca necunoscător în domeniu, știi că avem de a face cu performanță, tradiție, și precizie. De asemenea, se află în topul producătorilor de ceasuri elvențiene tradiționale când vine vorba despre numărul de ceasuri care se vând anual. Multe dintre personalitățile acestor vremuri au ales Tissot, și nu pierd niciun moment să nu aprecieze la superlativ aceste ceasuri.
Ceasuri pentru toate buzunarele… și pretențiile
Spre deosebire de alte branduri, Tissot produce ceasuri de toate felurile, și care sunt accesibile pentru toate buzunarele. Cât despre calitatea produselor, trebuie să menționăm că toate aprecierile primite sunt pozitive, așa că nu mai insistăm prea mult. Poți găsi și în România ceasuri Tissot originale la https://www.helvetia.com.ro/ceasuri/tissot, unde ai parte și de un mic bonus binevenit: transport gratuit la orice produs cumpărat.
De asemenea, Tissot este recunoscut pentru faptul că realizează modele inovatoare, cum ar fi ceasurile din lemn, piatră sau chiar sidef.
Inovații brevetate de Tissot
Acest brand nu a vrut niciodată să rămână doar unul dintre cei mulți în domeniu, ci a evoluat permanent. De aceea, avem parte și de câteva inovații brevetate de Tissot, și pe care te invităm să le descoperi în continuare.
Mecanismul Powermatic 80
Numele acestui mecanism este legat de autonomia de funcționare a acestuia, care este de 80 de ore, de două ori mai mare față de modelele obișnuite. Această inovație a fost posibilă reducând la 3 hertzi frecvența cu care se mișcă balansierul. Și, în pofida acestei… reduceri, precizia nu a avut în niciun fel de suferit.
Tehnologie tactilă
Tissot este recunoscut și prin faptul că a oferit utilizatorilor tehnologia tactilă, care a fost încorporată în colecția T-Touch. Cu ajutorul acestei inovații, tot ce trebuie este să apeși un buton pentru a active senzorii care controlează mulțimea de funcții de care te bucuri atunci când ai la încheietură un ceas Tissot.
Ceasuri Tissot pe care vrei să le ai
Există și câteva ceasuri Tissot pe care orice pasionat de acest domeniu și le-ar dori în colecția sa. Am alcătuit pentru tine un top al acestora, pe care te invităm să îl citești mai jos.
Tissot T-Complication Squelette Mechanical
Avem de a face cu un model rezistent la apă, dar care nu este recomandat pentru cei pasionați de scufundări. Sticla acestuia este din safir, considerat la ora actual cel mai tare cristal utilizat pentru ceasuri. Cureaua modelului este din piele, ceea ce îți oferă mult stil și eleganță, dacă alegi acest ceas pentru a-ți accesoriza ținuta. Cât privește materialul carcasei, aici avem de a face cu oțel inoxidabil, care nu poate să fie distrus. Și chiar dacă avem de a face cu metal, carcasa este antialergică și are o suprafață anticorozivă.
Tissot Luxury Automatic
Specialiștii în domeniu au fost cu toții de acord că acest model reprezintă cel mai bine brandul Tissot: calitate ireproșabilă, lux, dar la un preț accesibil. Este însoțit de mecanismul Powermatic 80, despre care ți-am vorbit ceva mai sus, așa că studiază bine oferta și vezi dacă nu cumva tocmai ai găsit ceasul perfect pentru tine.
Tissot PRS 516 Extreme
Ai auzit desigur de legendarul Tissot PRS 516, un model care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ei bine, când auzi că avem de a face cu ceva ”extreme”, în cazul Tissot vorbim despre o reinterpretare modernă a aceluia.
Tissot PRS 516 Extreme Automatic Chronograph 3
Viteză, adrenalină și mult stil. Cam așa ar putea fi caracterizat acest model de la Tissot, a cărui cascasă ne duce cu gândul la caroseria mașinilor, iar minuțiozitatea cadranului ne amintește de tabloul de bord. Pasionații de tot ce înseamnă îl vor adora de-a dreptul, deoarece totul la acest model ”vorbește” pe limba lor. Nu trebuie să uităm și de cauciucul din care este fabricat, o aluzie directă la anvelope, nu-i așa?
Detalii neștiute despre Tissot
Nouă ne plac foarte mult curiozitățile, și cel mai probabil și tu le adori. De aceea, pe final, am decis să îți oferit două informații interesante despre Tissot, pe care cu siguranță nu le știai.
A inventat primul ceas de buzunar
Dacă te-ai întrebat vreodată cine a inventat primul ceas de buzunar produs în masă, atunci trebuie să știi că Tissot este ”responsabil”. De asemenea, tot de numele acestuia se leagă primul ceas de buzunar cu două fusuri orare, sau chiar primul ceas anti-magnetic.
Primul ceas din plastic, piatră, lemn sau… perlă
Dintotdeauna Tissot a vrut să fie cu un pas înaintea concurenței, și părerea noastră este că a reușit din plin. Astfel, compania Tissot este cea care a realizat pentru prima dată ceasuri din plastic, piatră, lemn sau chiar perlă.