Așa cum s-a întâmplat cu majoritatea industriilor din România, după 1990 și cea producătoare de covoare a avut de suferit, iar țara noastră s-a transformat dintr-un mare exportator într-un importator de covoare, majoritatea având că și proveniență Turcia.Covoarele Românești au avut trei puncte de producere și anume Cisnădie, Albă Iulia și Siret de unde plecau mii de metrii pătrați lunar către țări din Europa, Asia sau SUA, dar și către casele românilor. După perioada comunistă au apărut și primele probleme, iar cele trei mari fabrici au pus lacătul rând pe rând din cauza proastei gestiuni, dar și sărăciei care există în țară noastră la acele vremuri. România însă a rămas un mare consumator de covoare datorită tradiției, iar piață a fost imediat inundată de covoare Turcești, mai ieftine decât cele autohtone, frumos colorate dar în același timp mai slab calitative.
După anii 2000, economia locală a început să dea semne de îmbunătățire, puterea de cumpărare a Românilor a crescut, iar produsele de calitate au reînceput să apară în vitrinele magazinelor stradale sau mai nou în cele care practică comerțul online. Startdecor este unul dintre ele și tot-odată cel mai mare vânzător din România de covoare lână cu un portofoliu de peste 500 modele actualizate an de an datorită colaborării cu unii dintre cei mai mari producători din Europa.
Prețurile practicate sunt în funcție de calitatea covoarelor unde intră mai mulți factori că și înălțimea plusului, densitatea lor sau lână din care au fost produse. În cazul lânii, cea mai populară este lână din Nouă Zeelandă, aceasta fiind una foarte moale și plăcută la atingere. Tot la Startdecor am regăsit și covoare produse cu lână din Marea Britanie, acestea fiind mai aspre însă conform reprezentanților magazinului, covoarele din această lână sunt foarte rezistente, având o durabilitate minimă de douăzeci ani în condițiile în care sunt respectate toate normele de întreținere recomandate de producător.
Cele mai căutate rămân covoarele clasice, cu modele asemănătoare celor care se produceau în țară noastră, însă nici cele moderne nu sunt date la o parte, tinerii căutăndu-le pe acestea cu prioritate.Spre deosebire de covorul sintetic, cel din lână este mult mai durabil ceea ce îl face o investiție bună de-a lungul timpului, nu reține murdăria la interiorului sau la fel de mult și nu este un mediu propice dezvoltării bacteriilor ceea ce îl face un produs sănătos pentru cei din jurul sau și recomandat de medici.
Covorul din lână este de asemenea utilizat și acolo unde există încălzire în pardoseală, căldură fiind chiar mai bine menținută decât în cazul altor tipuri de materiale textile.