Pentru a implementa un astfel de sistem aveți nevoie de specialist, iar acesta poate fi nimeni altul decât Altecovent. Sunt puse la dispoziție sisteme de acest gen, dar echipa face mai mult decât să vândă sistemele de acest tip. Acceptă deplasări oriunde în țară, proiectează și montează, asistă la tot ce este necesar până la punerea în funcțiune a sistemului. Vezi aici sisteme de ventilatie cu recuperatoare de caldura, în pagina oficială a celor de la Altecovent.
Tipuri de ventilație centralizată – HRV și ERV. Care sunt diferențele?
Să lămurim deci care din cele două reprezintă soluția. De altfel există avantaje în ambele cazuri. În timp ce la capitolul ventilație centralizată HRV vorbim despre economia substanțială la încălzire, pentru că din aerul cald și umed din interior se transferă totul spre cel de la exterior, în mod special iarna este vizibilă și simțită această diferență.
La ERV principiul de funcționare este diferit și asta pentru că structura celulei acestui sistem este diferită. În acest caz vorbim despre absorbția de aer viciat, conducerea aerului prin celulă permeabilă ERV, aer cald și uscat de la exterior este introdus în încăperi.
Specialiștii vorbesc despre alegerea potrivită dintre cele două ținând cont și de clima din zona voastră.
Avantajele de avut în vedere
Sau ce pledează pentru montarea unui sistem de acest gen? Desigur că interesează pe oricine confortul sporit. Astfel, când vorbim despre ventilația cu recuperatoare de caldura de la Altecovent vorbim implicit despre:
- Asigurarea unui flux constant de aer proaspăt.
- Aer filtrat de orice fel de particule, nepoluat.
- Posibilitatea de control privind clima casei, cu temperatura și umiditatea optime.
- Consum redus de energie pentru încălzire, dat fiind că nu mai este necesar să aerisiți clasic și ulterior să încălziți încăperile.
Proiectarea și montarea
Față de sistemul descentralizat cel centralizat este într-adevăr mai complex. Însă când lăsați totul în seama unui specialist, lucrurile par să fie mai ușor de digerat. Prin urmare, cei de la Altecovent vă pun la dispoziție servicii complete. Vă calculează totul și proiectează, iar pentru că fiecare caz este diferit, sistemul de tubulatură va fi astfel gândit încât să corespundă cu nevoia și planul să fie adaptat în funcție de arhitectura locului.
De altfel o parte importantă din sistem ține de tubulatură și de cum este aceasta montată. Cei de la Altecovent pun la dispoziție și tubulatură ventilație, de calitate și vor proiecta totul în funcție de tipul de proprietate. Iar aici este bine de știut de asemenea că există două tipuri de tubulatură: radială și ramificată. Deci, o altă alegere de făcut.
Recomandarea de la Altecovent este despre sistemul radial semiflexibil antibacterian. Pentru a înțelege de ce acest sistem este unul avantajos, trebuie să înțelegeți în amănunt situația. Preferința în acest sens pornește de la ușurința de utilizare la capitolul instalare. La asta se adaugă avantaje precum:
- Posibilitate de a modifica ușor lungimea țevii.
- Are proprietăți antistatice și bineînțeles antibacteriene și antifungice.
- Se curăță și întreține ușor.
- Are pierderi minime de presiune în tubulatură.
- Elimină comunicarea încrucișată între camere.
- Permite o distribuție uniformă a aerului.
Nu în cele din urmă ar trebui să amintim și despre costurile mai mici de achiziție, dacă ar fi să comparăm cu alte variante.
Să vorbim despre întreținere
La fel de important pentru un utilizator este și modul în care se curăță și se întreține un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Funcționare optimă a acestuia depinde și de cum este exploatat și întreținut. Totuși nu vă gândiți la acest lucru ca la ceva greoi. Puteți face pe cont propriu asta.
Post instalare utilizatorul trebuie să aibă în vedere ce recomandă producătorul și comerciantul ca fiind intervalul de timp la care se impune curățarea. De asemenea, contează și dacă folosiți anumite substanțe, pentru că nu orice produs de curățare este indicat. Și de această dată Altecovent poate fi de mare ajutor privind serviciile oferite.
Un avantaj major este dacă sistemul include tubulatura semirigidă antibacteriană. Aceasta are o așa zisă căptușeală antibacteriană ce face deci ca la capitolul întreținere să existe avantajul duratei mai mari de timp când să interveniți curățând. Are și capace în dotare, ceea ce face ca eventuale impurități să nu rămână blocate pe traseu.
Cât costă acest sistem achiziționat și montat?
Este greu de spus, ținând cont că prețul diferă în funcție de mai mulți factori. Vorbim despre suprafața ce o aveți în vedere și deci alegerea unui sistem care să facă față volumului de aer. Depinde și de tipul de sistem pe care îl doriți. Cei de la Altecovent au și variante economice, dar și cele mai scumpe, de la branduri precum Aerauliqa, Komfovent, Zehnder, Paul sau Wafe.
Pot fi achiziționate de aici sisteme în kit complet, de la 7990 de lei, la cele cu un cost aproximativ de 13100 de lei. Proiectarea, carotarea, montajul sunt separat. Ținând însă cont de ce presupune concret acest tip de sistem, cum funcționează deci și cum vă avantajează, ținând cont de nivelul de poluare ce este tot mai ridicat, avem nevoie de sursă de aer curat. Iar cu un control absolut al acestuia, în prezența unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură, creați acasă un mediu mai plăcut, mai confortabil, dar și mai sănătos.
Viitorul este acesta, dat fiind că este greu de crezut că vom mai dori să lăsăm totul în voia sorții și nu vom fi tot mai mult preocupați de calitatea aerului inspirat zilnic, minut de minut.
Contact:
info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro