MENIU CAUTĂ
24 Mar. 2018 23:20

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Soțul meu mă refuză constant acum, îmi spune că trebuie să se obișnuiască cu ideea că am născut”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am nevoie de sfatul dvs. Am născut acum 2 luni. Înainte de a naște, 4 luni am avut repaus sexual din motive medicale. Soțul meu mă refuză constant acum, îmi spune că trebuie să se obișnuiască cu ideea că am născut, că nu știu ce…de înșelat sigur nu ma înșală și nici filme nu vizionează. Menționez că eu sunt sportivă și după naștere m-am refăcut complet la corp, arăt foarte bine și am grijă de mine…nu știu cum să mai pun problema pentru că simt că mă răcesc de el complet tot refuzându-mă. Am purtat nenumărate discuții, i-am acordat timp. Ce să mai fac ? Nu vreau să fim doar părinții copilului și atât… Mulțumesc!

Adela răspunde

Draga mea,

Dacă înainte de a fi însărcinată viața voastră sexuală era în limite normale, e ciudat din partea soțului tău că se comportă așa. Dacă și înainte trebuia să tragi de el, probabil că acum s-a agățat de acest motiv ca să rămână în această stare – există și asemenea bărbați. Dar, dacă înainte era ok și acum nu mai vrea, cu siguranță că motivul lui e cât se poate de concret. Poate tu crezi că nu te înșeală, dar, cine știe, e posibil să fi avut o 'mică' aventură cu cineva care avea vreo boală cu transmitere sexuală – spre exemplu ­- și îi e frică să nu te molipsească și pe tine. Spre binele tuturor, să sperăm că e într-un tratament. Mai sunt și alte cauze ale refuzului intimității din partea bărbților – de la stresul și oboseala prelungite la serviciu, până la boli fizice și probleme psihologice profunde, care necesită terapie. Nu am suficiente informații pentru a ști în ce categorie se încadrează soțul tău, însă un lucru este sigur: cu cât vei avea mai multe discuții cu el pe această temă, cu atât ai toate șansele să obții efectul contrar. Dacă ai putea să te detașezi pentru o vreme și să eviți și tu subiectul – cu riscul de a te îndepărta de el, așa cum ai spus – există posibilitatea să înceapă să-și pună el problema și să ia inițiativa. Dacă nu, mă tem că el evită această comuniune intimă, și te va pune în situația de a o căuta în altă parte.

Comentarii