Un alt aspect fascinant specific Maldivelor îl reprezintă posibilitatea de a experimenta tradițiile locale, cum ar fi dansurile, arta și muzica tradiționale. De asemenea, turiștii au ocazia să descopere bucătăria maldiveană, bogată în fructe de mare proaspete și condimente exotice. Cu argumente pro și contra, Maldivele reprezintă promisiunea luxului, a mirajului unei vacanțe unice, uneori la prețuri foarte atrăgătoare. În cazul în care ți-ai propus ca în această iarnă să evadezi într-o parte de lume cu mult soare și vrei să experimentezi un sejur în Maldive, în cele ce urmează îți oferim câteva informații pe cât de interesante, pe atât de utile, care sperăm să te ajute.

Informaţii despre Maldive

Maldive sau Insulele Maldive, denumită în mod oficial Republica Maldive, este un arhipelag de insule și un grup de 26 de atoli de corali situat în inima Oceanului Indian, la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor. Atolii acestui arhipelag formează un teritoriu care conține nu mai puțin de 1.192 de insule, dintre care 250 sunt locuite, potrivit Nations Online.

Ce poți să vizitezi în Maldive - Imagine aeriană asupra capitalei Male.
Capitala Insulelor Maldive și cel mai mare oraș este Malé
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Acestea se întind pe o suprafață totală de 90.000 km², adică aproximativ cât teritoriul Portugaliei sau puțin mai mare decât statul american Minnesota. Trebuie să știi că Republica Maldive este, însă, cea mai mică țară asiatică, atât ca populație, cât și ca întindere. Astfel, această țară are o suprafață de doar 298 km², ceea ce înseamnă că este cam cât Malta sau puțin mai mare decât… orașul București. Este, de asemenea, statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume.

Maldivele au o populație de peste 519.000 de locuitori, adică ceva mai puțin decât Malta sau Micronesia. Aproximativ 38,5 % din populație (cca. 200.830 de persoane) locuiește în mediul urban, iar densitatea populației este de 1.737 locuitori/km2. Capitala și cel mai mare oraș este Malé, unde trăiesc în prezent aproape 103.700 de oameni. Limba vorbită este maldiviana (Dhivehi), o limbă indo-ariană, care este vorbită aproape exclusiv în Maldive.

Scurtă istorie a Republicii Maldive

Cele mai recente dovezi arheologice sugerează că insulele Maldive au fost locuite pentru prima dată în jurul anului 1500 î.Hr. Se presupune că insulele ar fi fost colonizate pentru prima dată în mod permanent de către imigranții arieni, cei despre care se crede că ar fi colonizat și actuala Sri Lanka aproximativ în aceeași perioadă. Migrațiile ulterioare din sudul Indiei și Sri Lanka au contribuit la extinderea populației din Maldive. Comercianții arabi au influențat în mod decisiv societatea și cultura Maldivelor, Maldivele s-au convertit oficial la islam în 1153 d.Hr.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

Din secolul al III-lea, budismul a fost religia principală a maldivienilor până în anul 1153, atunci când arhipelagul s-a convertit în mod oficial la islam, mai notează site-ul Nations Online. De altfel, în prezent, religia principală este islamul, iar musulmanii sunniți sunt majoritari (98,4%). Mult mai târziu, în 1558, arhipelagul Maldive avea să intre sub dominație portugheză, iar mai apoi, în 1654, sub dominație olandeză. În 1887 devenea un protectorat britanic, iar 78 de ani mai târziu arhipelagul își proclama independența față de Marea Britanie, iar începând cu 1968 forma de organizare statală este republica.

De ce să călătorești în Maldive

Maldivele reprezintă o destinație ideală pentru cei care vor să fugă de frigul din timpul iernii și să evadeze într-o vacanță exotică, relaxându-se la plajă în perioada iernii. Este important de știut că lunile decembrie și ianuarie sunt cele mai aglomerate deoarece foarte mulți turiști preferă să călătorească de Crăciun și de Revelion. Fiind o țară insulară dominată de sporturi nautice, turismul de aici este strict relativ la condițiile de vreme uscată și, prin urmare, cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldive este cea cuprinsă între lunile decembrie și aprilie, aflăm de pe site-ul Travel Triangle.

Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Ce poți să vizitezi în Maldive - Imagine cu harta Insulelor Maldive.
Maldive reprezintă un arhipelag de insule și un grup de 26 de atoli de corali situat în inima Oceanului Indian

De asemenea, Maldive este și o destinație perfectă pentru a-ți petrece luna de miere. Să te bronzezi pe una dintre plajele cu nisip fin alb și apă turcoaz ori să te relaxezi în liniștea unei insule uitate, parcă de lume, la umbra unui palmier răcorindu-te cu un cocktail exotic reprezintă tot atâtea ingrediente ale unei rețete perfecte pentru a-ți începe căsnicia. În același timp, Maldive este o destinație perfectă pentru a practica diverse activități nautice precum scuba-diving. Astfel, vei putea admira cele peste 2.000 de specii de pești care există în apele Oceanului Indian. Dacă totuși îți este teamă să te scufunzi, o alternativă este să faci snorkeling.

Totodată, apa limpede precum cristalul, care este de un turcoaz aproape ireal, și plajele însorite fac din Maldive un paradis tropical la care visează turiști din lumea întreagă. Există zone unde apa capătă o nuanță de verde deschis, însă asta depinde de cât de intensă este lumina soarelui. Nisipul este foarte fin, alb și curat, este perfect pentru a face plajă. Pentru cei care preferă odihna şi relaxarea există o sumedenie de oferte pentru a urma un program de wellness la unul dintre Spa-urile de lux din insule. Un tur cu „sundhoni”, tradiționala barcă din zonă, și croaziere la apus de soare sunt alte activități populare în Maldive.

Ce poți să vizitezi în Maldive - Imagine cu un tânăr şi o tânără care se plimbă pe o plajă, în Insulele Maldive.
Insulele Maldive sunt recunoscute pentru plajele însorite cu nisip fin alb

Ce poți să vizitezi în Maldive

Insulele Maldive oferă o adevărată colecție unică de insule și plaje fascinante, dar și o serie de stațiuni de cinci stele, ideale pentru a petrece o vacanță exotică de neuitat. Această parte de lume foarte îndepărtată oferă turiștilor activități palpitante și locuri idilice care îți oferă numeroase posibilități de a petrece un sejur de calitate alături de cei dragi. În continuare îți prezentăm câteva dintre cele mai importante locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în Maldive.

Orașul Malé

Capitala țării este unul dintre orașele cel mai dens populate din lume și reprezintă o destinație care nu trebuie să lipsească de pe lista cu locurile pe care să le vizitezi Maldive. Poți vizita obiectivele sale de top, cum ar fi Muzeul Național, Parcul Sultanului, Piața de Pește și Moscheea Veche, aceasta din urmă datând din anul 1656, relatează The Planet D.

Insula Milaidhoo

Acest complex luxos de tip boutique este  situat în rezervația biosferei UNESCO, aproape de golful Hanifaru. Reciful de corali din acest complex este o zonă protejată și este recunoscut ca un excelent loc pentru a practica snorkelling și scufundări. Insula frumoasă se bucură de vegetație tropicală abundentă și este mărginită de aceleași plaje cu nisip fin alb.

Insula Alimatha

Situată la extremitatea estică a Maldivelor, în faimosul atol Felidhe, Alimatha este una dintre cele mai cunoscute insule pentru scufundări, snorkeling și plimbări cu barca. Insula este un loc perfect pentru o vacanță în familie și, de asemenea, pentru luna de miere, deoarece este considerată drept una dintre cele mai bune locuri din Maldive dedicate cuplurilor.

Insula Hulhumale 

Această insulă este situată foarte aproape de capitala Malé, în sudul atolului Malé de Nord, și se întinde pe o suprafață de 188 de hectare. Hulhumale este o insulă aflată în continuă dezvoltare, unde apar continuu noi proiecte urbanistice. Tot aici se află și aeroportul „Velana”, principala poartă de intrare în Maldive. Principala caracteristică a insulei o reprezintă faptul că este, în esență, o imensă plajă artificială ce se întinde pe o suprafață de 4 km2.

Insula Maafushivaru

Distrusă de tsunamiul din 2004, aceasta insulă se numără printre favoritele turiștilor. Maafushivaru a fost reconstruită în 10 ani și chiar dacă nu oferă opulența conferită de resorturile de lux din celelalte insule mai bogate, acesta este un loc pe care casele de oaspeți deținute de localnici îl recomandă pentru turiștii cu bugete limitate. Plajele superbe și cafenelele aflate pe malul oceanului fac din Maafushivaru un loc extrem de plăcut unde te poți opri într-o croazieră printre insulele arhipelagului. Se remarcă print-un recif ideal pentru iubitorii de snorkelling, un restaurant pe apă și o piscină infinită pe malul mării.

Medhu Ziyaaraiy

Medhu Ziyaaraiy sau Mormântul lui Medhu este un important obiectiv turistic istoric al Maldivelor și este închinat sultanului Muhammad Shamsuddeen III, care a domnit peste aceste teritorii în secolul al XVII-lea. Mormântul este considerat de către localnici un loc sacru, fiind adesea vizitat de turiști pentru a descoperi istoria și cultura insulelor. Construcția prezintă elemente arhitecturale tradiționale și este înconjurată de o atmosferă liniștită și solemnă.

Plaje populare în Maldive

Insulele Maldive sunt recunoscute pentru plajele însorite cu nisip fin alb, care se întind de-a lungul atolilor. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt plajele Bikini (insula Rasdhoo),  Rannalhi și Rihiveli, (ambele pe insula privată Fihalhohi), Nalaguraidhoo, Veligandu, Fulhadhoo, ultimele trei situate pe insulele cu aceleași nume. De asemenea, plajele coraliene spectaculoase reprezintă un alt punct de atracție al acestui arhipelag, indiferent dacă optezi pentru una dintre plajele de pe insula principală, Malé, ori pentru cele izolate de pe insulele private.

Vezi şi ce să vizitezi în insulele Canare!

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!  

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (42)

Lucaluca   •   13.11.2024, 04:08

Cred că este de o frumusețe rară, dar , banii....

dabaca2020   •   12.09.2024, 14:40

Felicitari pentru articol frumos descris ! Dar cine isi permite ,poate sa viziteze .

Padeea   •   06.08.2024, 00:05

O alegere minunată pentru o vacanta perfecta.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Știrileprotv.ro
Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Libertateapentrufemei.ro
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Cum arată vila de cinci stele din care Călin Georgescu a urmărit rezultatul alegerilor. Motivul pentru care proprietatea nu apare în declarația de avere
FANATIK.RO
Cum arată vila de cinci stele din care Călin Georgescu a urmărit rezultatul alegerilor. Motivul pentru care proprietatea nu apare în declarația de avere
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
GSP.RO
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu. Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României
Unica.ro
Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu. Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Financiarul.ro
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată
HOROSCOP
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI